Companii

McLouf intra pe piata cu un fast-food de 750.000 de euro

05.08.2005, 19:10 49

Lantul libanez de restaurante de tip fast-food McLouf intra pe piata romaneasca, in urma unei investitii de 750.000 de euro, realizata pentru deschiderea primului fast-food. Amplasat in zona Garii de Nord, restaurantul are o suprafata construita de 350 de mp si o capacitate de 120 de locuri in interior si 80 de locuri pe terasa si urmeaza sa fie inaugurat saptamana viitoare.

"Vrem sa cream un lant de fast-food-uri in Romania sub acest brand, targetul nostru fiind Capitala si orasele cu peste 300.000 de locuitori. Am ales prima locatie pentru ca e o zona importanta a Bucurestiului", spune Marilena Firica, directorul companiei Comintex, care detine fast-food-ul McLouf in Romania. Ea precizeaza ca lipsa altor fast-food-uri in zona a fost unul dintre criteriile importante in amplasarea primului restaurant.

Actionarii libanezi si-au propus sa deschida in fiecare an cel putin cate o noua locatie, pentru anul viitor fiind luata in calcul tot piata din Capitala. "Anul acesta ne-am axat pe rezolvarea problemelor de infrastructura ale actualului spatiu (un fost magazin de textile) si nu vom mai deschide un alt fast-food", mai spune Marilena Firica.

Pana la sfarsitul anului, actionarii libanezi asteapta un profit de 75.000-100.000 de euro. "Recuperarea investitiei se va face in maxim 5 ani", mai spune Firica.

"Localul nu va fi unul cu specific libanez, cu toate ca vom avea 10 produse noi pentru piata romaneasca. Ne axam pe o bucatarie internationala si incercam prin meniuri sa acoperim toate categoriile de consumatori, precizeaza directorul Comintex.

Romania este singura tara in care lantul libanez a decis sa se extinda, capitalul social al firmei fiind de 200.000 de dolari (160.000 de euro).

Piata restaurantelor fast-food din Bucuresti devine din ce in ce mai aglomerata odata cu intrarea unor lanturi straine noi, dar si cu extinderea celor prezente deja.

Principalii concurenti ai noului lant de restaurante sunt Gregory''s, Everest, Spring Time, Bonjour, Snack Attack, McDonald''s. dana.ciriperu@zf.ro