Companii

Media Galaxy se extinde

29.10.2004, 00:00 217

Grupul romanesc Altex a inaugurat ieri al treilea magazin de produse electronice, IT si electrocasnice Media Galaxy din tara. Situat in noul complex comercial Plaza Romania, magazinul a necesitat o investitie de 1 milion de euro, ce urmeaza sa fie amortizata in decurs de cinci ani, conform lui Dan Ostahie, presedinte si director executiv al grupului Altex.
Noul magazin, care este al doilea Media Galaxy din Bucuresti, are o suprafata de 2.000 de metri si, dupa spusele lui Ostahie, are cea mai completa oferta de produse. Clientii vor putea alege dintr-o gama de peste 10.000 de produse din categoriile electronice, electrocasnice, IT, telefonie mobila si multimedia.
?Suprafata magazinului s-a dovedit mica pentru tot ce am vrut sa facem", a declarat Ostahie pentru Ziarul Financiar, adaugand ca o parte dintre ideile care nu au mai avut loc in aceasta locatie au fost rezervate pentru urmatorul Media Galaxy. Acesta va fi gata de lansare in jurul datei de 20 noiembrie, in vecinatatea centrului comercial Carrefour Orhideea din Capitala, urmand ca cel de-al cincilea magazin al retelei nationale sa fie inaugurat la inceputul anului viitor, intr-o locatie pe care Dan Ostahie a preferat sa nu o dezvaluie deocamdata. Conform reprezentantilor Altex, in toata tara vor exista 14 magazine Media Galaxy pana la inceputul anului 2007.
La 8 luni de la deschiderea primului Media Galaxy (in cadrul complexului Mall Vitan), Ostahie a vorbit si despre conceptul care sta la baza retelei de magazine. ?Multimedia este viitorul. Acesta este motivul pentru care am creat Media Galaxy. Deschiderea a patru magazine (n.r. - inclusiv cel anuntat pentru luna noiembrie) in mai putin de un an este o realizare de exceptie", a spus Ostahie. Magazinele Media Galaxy au fost dezvoltate impreuna cu compania MGM Italy, in calitate de consultant.
Pe langa magazinele Media Galaxy, grupul Altex opereaza si magazinele de electronice si electrocasnice Altex. Magazinele Altex au realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 115 milioane euro. Principalii concurenti ai Altex pe piata romaneasca sunt Flanco, care a realizat o cifra de afaceri de aproape 119 milioane de euro. Interexpo, compania care opereaza reteaua Domo a anuntat la randul sau pentru anul trecut o cifra de afaceri de peste 86 de milioane de euro, din care aproape 60 de milioane de euro a fost contributia retelei Domo.
Grupul Altex cuprinde in acest moment pe langa retelele de magazine Altex si Media Galaxy, si firma de logistica si transport 8TIM, compania de distributie si vanzari en gros Italromtex si compania Complet Electro Serv, ce se axeaza pe service si productie de sisteme IT.