Companii

Mega Image a trecut pe profit datorita cresterii organice

Mega Image a trecut pe profit datorita cresterii organice

John Kyritsis, directorul general al companiei Mega Image Romania, asteapta aprobarea Consiliului Concurentei pentru a incepe procesul de rebranding al retelei La Fourmi, preluata pentru 18,6 mil. euro

20.06.2008, 20:09 151

Mega Image, cea mai mare retea de supermarketuri din Capitala, a trecut pe profit in 2007, dupa ce in anul anterior inregistrase pierderi financiare de 2 mil. euro.
"Cresterea numarului de clienti si a bonului mediu de casa ne-a ajutat sa trecem pe profit anul trecut. Vanzarile in conditii comparabile (fara a lua in calcul extinderea retelei - n. red.) s-au majorat cu peste 20% in 2007 fata de anul anterior", a declarat John Kyritsis, directorul general al companiei Mega Image Romania.
El mizeaza in acest an pe mentinerea ratei de crestere organica in jurul a 20-30%. Vanzarile Mega Image in Romania ar putea fi estimate la peste 85 mil. euro la nivelul anului 2007, pe baza ritmului de crestere organica.
Compania, detinuta de grupul belgian Delhaize, opereaza in prezent 24 de magazine Mega Image, dintre care 21 sunt localizate in Bucuresti.
In acest an, grupul a achizitionat reteaua de 14 magazine La Fourmi din Capitala, printr-o tranzactie de 18,6 mil. euro.
"Asteptam aprobarea Consiliului Concurentei pentru a incepe rebrandingul retelei La Fourmi, proces care cred ca va dura aproximativ sase luni", a precizat Kyritsis. Compania va integra cei 400 de angajati ai retelei La Fourmi in Mega Image, urmand sa ajunga la aproximativ 1.700 de salariati.
Investitiile in reamenajarea supermarketurilor La Fourmi, preluate de la fondul de investitii elen Global Finance, au fost estimate de reprezentantii Mega Image la 3-3,5 mil. euro. Kyritsis a mai spus ca reteaua va pastra toate magazinele La Fourmi, chiar daca unele dintre acestea sunt amplasate foarte aproape de supermarketuri Mega Image, asa cum este cazul unitatii din 1 Mai.
Potrivit datelor comunicate anterior de companie, supermarketul Mega Image cu cel mai mare flux de clienti este cel din zona 1 Mai din Capitala, care atrage zilnic peste 3.000 de persoane.
Retailerul intentioneaza sa construiasca un centru logistic in localitatea Popesti-Leordeni din judetul Ilfov, unde a achizitionat recent un teren de 10 hectare.
Depozitul Mega Image va avea o suprafata intre 40.000 si 50.000 de metri patrati, fiind in prezent in stadiu de proiectare.
Kyritsis estimeaza investitia in logistica la peste 5 mil. euro, urmand ca dupa finalizare, reteaua sa renunte la spatiile de depozitare inchiriate in partea de vest a Capitalei.
Planurile retailerului prevad deschiderea altor trei supermarketuri in Capitala in acest an. In urmatorii 2-3 ani, reteaua Mega Image vrea sa ajunga la 50 de unitati, prin investitii de peste un milion de euro in fiecare deschidere de magazin.
Cei mai importanti concurenti directi ai Mega Image sunt retelele Billa, Ethos sau Primavara.