Companii

Motoractive a finantat contracte de 17 mil. euro in primul trimestru

07.04.2005, 20:01 23

Compania de leasing Motoractive a finantat in primul trimestru contracte in valoare de 17 milioane de euro, in crestere cu peste 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Cifrele realizate in primele trei luni confirma pozitia Motoractive in piata, creand premisele atingerii obiectivului propus pentru 2005, respectiv un volum al contractelor de 80 milioane de euro si o crestere a nivelului activelor proprii la 100 milioane euro", a declarat directorul de operatiuni al companiei, Cristina Preda.

Motoractive a incheiat, anul trecut, contracte in valoare de 60 milioane de euro si a raportat un profit net de 1,5 milioane de euro. Pentru acest an, oficialul companiei estimeaza o dublare a profitului net, la trei milioane de euro.

Capitalul social al Motoractive este de 5,38 milioane de euro, acesta urmand sa fie majorat, pana in luna iulie, cu inca doua milioane de euro.

In prezent reteaua teritoriala a companiei cuprinde noua locatii, precum Bucuresti, Timisoara, Oradea, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Bacau, Craiova si Constanta.

Infiintata in anul 1998, Motoractive este subsidiara grupului Leasemart Holding BV (Olanda), al carui capital social este detinut de Fondul Romano-American pentru Investitii (FRAI) - 80% si de DEG Deutsche Investitions - und Entwicklungsgesellschaft GmbH - 20%.

Piata romaneasca de leasing a fost estimata la nivelul anului trecut la aproximativ 1,4 miliarde de euro (ca valoare a bunurilor finantate) sau 1,8 miliarde de euro (valoarea totala a contractelor de finantare).

Pe langa companiile independente, cum este cazul Motoractive pe piata locala activeaza si companii de leasing afiliate unor grupuri bancare, dar si companii de leasing captive, detinute de importatori auto.