Companii

O femeie, noul director de tara al Philips Romania

21.10.2005, 17:24 368

Ilona Ciausoiu, actualul manager general al diviziei de electrocasnice din cadrul Philips Romania, va deveni de luna viitoare directorul general al reprezentantei din Romania a grupului olandez. Ea urmeaza sa ii succeada actualului CEO Paul Hansen, aflat la carma companiei din mai 2001, si isi va pastra si functia de sef al diviziei de electrocasnice.

"Promovarea se datoreaza performantelor realizate in divizia de electrocasnice care a ajuns sa ocupe o pozitie foarte solida pe piata din Romania", a declarat Robert Martijnse, CEO al Philips Romania pentru grupul de tari Italia, Grecia, Egipt, Israel, tarile adriatice si Bulgaria.

In acelasi timp cu Ilona Ciausoiu a fost numita si in Bulgaria o femeie in functia de director general, ele devenind primele femei care vor ocupa cea mai inalta functie in organigrama Philips in tarile lor.

Ciausoiu, care va implini 37 de ani luna viitoare, lucreaza din 1998 pentru Philips, este casatorita si are un copil. Noul sef al Philips Romania a terminat Facultatea de Management Industrial din cadrul Academiei de Studii Economice si a absolvit in 2004 un program MBA la Kennesaw State University din SUA.

Paul Hansen, belgian la origine, va mai ocupa cea mai importanta functie in cadrul Philips Romania pana la sfarsitul acestei luni dupa care urmeaza sa se pensioneze. El a luat contactul pentru prima oara cu piata est-europeana in 1993, cand a fost numit la carma afacerilor din Ucraina.

Grupul Philips a incheiat anul 2004 cu vanzari de 30 de miliarde de euro si cu un numar de 160.000 de angajati in 25 de tari. Philips Romania a fost infiintata in 1992.