Companii

Obie Moore: Salans a incheiat tranzactii private de un miliarde de dolari

04.02.2005, 00:00 122

Biroul din Bucuresti al firmei internationale de avocatura Salans a incheiat anul trecut un volum de tranzactii totale de un miliard de dolari (peste 800 milioane euro), numai din deal- uri private, intr-un an in care varful a fost atins de marile privatizari din sectorul energetic.
Biroul se va concentrandu-se pe tranzactiile a caror valoare depaseste 10 mil. euro, a declarat pentru Ziarul Financiar Obie Moore, managing partner la Salans.
Salans este o firma internationala de avocatura de talie medie, care are 15 birouri in Europa, SUA si Asia, concentrandu-se pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est. Firma a fost infiintata in 1978 de avocati francezi si americani si numara in prezent peste 450 de avocati, din care 16 activeaza in biroul din Bucuresti.
Salans, specializata mai ales pe fuziuni si achizitii, vrea sa se repozitioneze in Romania pe domeniul privatizarilor, unde in ultima vreme nu a mai fost activa, dar si pe atragerea de capital strain in Romania, unde sunt vizati cliensi precum banci, fonduri de investitii, dar si companii din genul asa numit "blue chip".
Salans a fuzionat prin absorbtie cu firma americana de avocatura Altheimer &Gray, care avea deja un birou in Romania de la inceputul anilor '90.
Pe piata avocaturii de afaceri din Romania, estimata la circa 25 - 30 mil. euro pe an, Salans este in acest moment pozitionata pe segmentul jucatorilor de talie medie din punct de vedere al numarului de avocati.
Principalii jucatori pe segmentul consultantei juridice de afaceri sunt Musat & Asociatii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen si biroul local al gigantului britanic Linklaters, singura firma activa in Romania care face parte din celebrul "Magic Circle", grup care reuneste topul celor mai mari case de avocatura londoneze.
Dupa incheierea procesului de fuziune in care a fost implicata, firma Salans a trecut la o intarire a echipei de la Bucuresti, fiind recrutati in ultima vreme mai multi avocati romani tineri, care au avut parte de pregatire in strainatate si au lucrat la alte firme internationale de avocatura.
Printre ultimele "achizitii" se numara Gabriel Biris, cotat ca unul dintre cei mai buni avocati specializati in consultanta fiscala, care a lucrat anterior ca partener in cadrul biroului local al firmei germane Haarmann Hemmelrath & Partner (1998 - 2004), iar anterior a facut parte din echipa consultantului Coopers & Lybrand.
Cristina Daianu, 28 de ani, a fost si ea coopotata la inceputul anului, dupa ce a lucrat patru ani pentru biroul din Frankfurt al casei britanice de avocatura Clifford Chance, cea mai mare firma de profil din lume. Cu diploma de Sorbona, Cristina Daianu este cotata ca un bun cunoscator al mediului de afaceri din Germania si Franta.
Gabriel Albu, avocat care a lucrat anterior pentru CMS Cameron McKenna, a fost si el cooptat la finele anului trecut in echipa Salans.
El sustine ca avocatii tineri care s-au pregatit in strainatate si au o pregatire profesionala foarte buna nu au inca unde sa arate ce au invatat.
Obie Moore asigura conducerea biroului local al Salans impreuna cu Anda Todor, recent avansata pe pozitia de partener.El a ocupat ani la rand pozitia de presedinte al AmCham - Camera de Comert Americana, iar acum este membru in boardul acesteia.
adrian.mirsanu@zf.ro