Companii

Oliver, Metro: Comertul are potential de crestere pentru inca cel putin 10 ani

24.04.2008, 19:41 18

Francois Oliver, directorul general al companiei Metro Cash & Carry Romania, cea mai mare retea de comert dupa valoarea vanzarilor la nivel local, spune ca dinamica economiei romanesti poate genera inca zece ani de crestere in comertul cu bunuri de larg consum.
Pe piata au aparut ingrijorari privind influentele la nivelul consumului local ale problemelor cu care se confrunta piata financiara internationala, ale devalorizarii leului si majorarii inflatiei. "Nu trebuie sa fim pesimisti. Piata este foarte dinamica in Romania, sunt schimbari in bine de la an la an si investitorii straini vin in continuare", a afirmat Oliver. Managerul francez este in Romania de opt ani, perioada in care a condus operatiunile retailerului francez Carrefour si, ulterior, a preluat conducerea Metro Cash & Carry Romania.
Oliver a mai precizat ca reteaua Metro Cash & Carry a evoluat in acest an in linie cu estimarile de vanzari pentru 2008, fara a da insa detalii.
Recent, compania a investit circa un milion de euro pentru deschiderea unui centru de pregatire in gastronomie destinat clientilor HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) in locatia Metro Cash & Carry din Militari. Un proiect similar va fi dezvoltat si pentru clientii revanzatori.
Metro Cash & Carry Romania, care opereaza 23 de centre de dis-tributie, isi va relua expansiunea retelei in acest an, compania analizand in prezent mai multe locatii. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 1,59 mld. euro, in crestere cu 11,3% fata de 2006.

Cititi un interviu cu Francois Oliver despre strategia Metro Cash & Carry in acest an in editia de maine
a Ziarului Financiar