Companii

Operatorul logistic PointPark: Vrem să cumpărăm depozite în principalele oraşe din ţară

Operatorul logistic PointPark: Vrem să cumpărăm...

Autor: Bogdan Alecu

25.11.2013, 00:06 152
PointPark Properties (P3), com­panie care administrează şi dezvoltă spaţii pen­tru depozitare, şi care deţine 48 de cen­tre de dis­tribuţie în Europa cu o suprafaţă totală de aproape 1,5 mil. metri pătraţi, are în plan achi­ziţia dar şi construcţia de centre logis­ti­ce pe piaţa locală.
 
„Vrem să cumpărăm depozite în Ro­mâ­nia şi avem deja câteva spre care ne îndrep­tăm. În viitorul apropiat vom realiza achi­ziţii în principalele oraşe din România, pre­cum Bucureşti, Timişoara, dar şi în alte lo­caţii. Primul depozit construit de PointPark în România îl vom vedea în 2014“ a spus Ian Worboys, CEO PointPark Properties.
 
Compania are sediul central în Cehia şi până în octombrie 2013 a fost deţinută de Arcapita Industrial Ma­nagement, iar de luna trecută compania a fost preluată de TPG, companie de investiţii private, şi Ivanhoe Cambridge, una dintre cele mai mari com­pa­nii imobiliare din lume.
 
Investesc „zeci de milioane de euro“
 
„Noi în România am început să lucrăm în urmă cu câţiva ani cu fondul de investiţii Europa Capital la Turda şi Banca Naţională a Greciei la Arad. Acum sunt depozite de 150.000 mp pentru care suntem deja în dis­cu­ţii. Contractele nu sunt încă semnate, dar vor fi în următoarele luni. De asemenea, ală­turi de compania care deţine PointPark avem in­ten­ţia de a achiziţiona alte depozite“, a de­clarat Worboys.
 
El a subliniat că nu există un buget pre­sta­bilit pentru investiţiile în România, dar cel mai probabil acesta se poate ridica la zeci de milioane de euro.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro