Companii

Orădenii de la Optimedia văd creşteri de 20%

Orădenii de la Optimedia văd creşteri de 20%

Autor: Laurentiu Cotu

07.01.2014, 00:05 404
Producătorul de ferestre şi uşi din PVC şi aluminiu Optimedia din Ora­dea, deţinut de antreprenorii ro­mâni Marius şi Simona Pantiş, esti­mea­ză pen­tru acest an o creştere cu 20% a afa­ce­ri­lor faţă de 2013, pe baza comen­zi­lor la export. Compania miza anul trecut pe o cifră de afaceri totală de 10 mil. euro după ce în primele zece luni din 2013 a avut un rulaj de aproape 8,4 mil. euro. Optimedia exportă 53% din producţia de uşi şi ferestre realizată în fabrica din Oradea către pieţe din Belgia, Italia, Franţa, Austria sau Canada.
 
„Pentru 2014 estimăm o creştere cu 20% a producţiei faţă anul trecut. Estimările se bazează pe comenzile la export“, a declarat pentru ZF Transil­va­nia Marius Ioan Pantiş, general mana­ger al Optimedia. Oficialii com­pa­niei Optimedia au mai spus că în 2013 vâzările pe piaţa internă s-au menţinut la nivelul anului precedent. Pe piaţa internă Optimedia are 40 de parteneri locali, iar pe pieţele ex­terne compania lucrează pentru apro­xi­mativ 110 clienţi. Produsele com­pa­niei nu sunt vândute direct clientului final, în con­diţiile în care Optimedia lucrează cu di­verşi colaboratori, care asigură vân­zarea finală şi montajul.
 
Pentru acest an compania şi-a bugetat un program de investiţii în valoare de 4 milioane de euro în ve­de­rea creşterii capacităţii de producţie. Oră­denii au în plan construirea unei hale de producţie de 6.000 mp, achiziţionarea a două linii  de sudură, a două utilaje pentru înfolierea profi­lurilor, dar şi a unui centru de prelucrare şi de­bitare automată a profilurilor. Toto­da­tă, pentru secţia de sticlă com­pa­nia in­tenţionează achizi­ţionarea unei linii de tăiere automată a sticlei şi a unei linii de asamblare a geamului termo­pan. Investiţia va fi susţinută printr-un proiect european în valoare de 3,4 mil. euro.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro