Companii

Ozone si-a triplat afacerile

26.08.2004, 00:00 17

Filiala romaneasca a companiei farmaceutice britanice Ozone Laboratories a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 247% in prima jumatate a anului, pana la 5,2 milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada a a anului trecut, conform companiei.
Directorul executiv Dan Schiopu a declarat ca aceasta crestere este rezultatul parteneriatelor cu producatori autohtoni de farmaceutice.
Ozone nu are capacitati de productie pe piata romaneasca, medicamentele fiind produse pe liniile celor doi parteneri ai sai, Fabiol Bucuresti si Mark International din Iasi.
Fabiol Bucuresti produce in proportie de 90% pentru Ozone, iar 25% din angajatii Mark International lucreaza tot pentru compania de origine britanica.
Profitul net in primele sase luni ale anului a crescut de asemenea cu 29%, dar reprezentantii companiei nu au precizat care este valoarea acestuia.
Ozone produce antibiotice, suplimente nutritive si dispozitive medicale.
 In acest an, compania a initiat un program de investitii de 14 milioane euro destinat achizitionarii de noi echipamente, modernizarii liniilor de productie si obtinerii certificatelor GMP (Good Manufacturing Practice).
Aceasta investitie ii va permite totodata diversificarea gamei de antibiotice, produse pentru gastro-enterologie, produse antihipertensive, suplimente nutritive si cea de analgezice.
In luna septembrie, compania va inaugura o noua linie de productie in cadrul Fabiol Bucuresti. Pentru acest an, Ozone anticipeaza triplarea vanzarilor la 16 milioane de euro si largirea portofoliului de produse si dublarea capacitatii de productie.
Tot pentru acest an compania si-a propus sa intre pe pietele din Ucraina, Bulgaria, Rusia si Cehia.
Ozone Laboratories UK, a intrat pe piata farmaceutica din Romania in august 2001.
La nivel de distributie a medicamentelor, compania detine un parteneriat cu Mediplus, parte a grupului A&D Pharma.
Piata romaneasca a medicamentelor s-a ridicat anul trecut la circa 600 milioane de euro.
Principalii jucatori de pe aceasta piata sunt grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK), Novartis, Pfizer, Sicomed Bucuresti, Terapia Cluj, Antibiotice Iasi si Hoffman la Roche.
claudia.covaci@zf.ro