Companii

Ozone vinde Vitamina C de 1,3 milioane de euro

10.02.2009, 16:16 18

Compania farmaceutica Ozone Laboratories a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 35,1 mil. euro, in crestere cu 19% comparativ cu rezultatele din 2007, in principal pe fondul lansarii de noi produse.

Veniturile din Romania genereaza circa 46% din businessul regional al Ozone de 77 mil. euro, care se mai deruleaza in state precum Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria si Ungaria.
Ozone nu detine capacitati de productie proprii, modelul sau de business presupunand ca medicamentele sa fie dezvoltate in liniile de fabricatie ale altor companii (contract manufacturing).
Medicamentul cu cele mai mari vanzari din portofoliul Ozone a fost anul trecut Ceclozone, cu vanzari de 3,2 mil. euro, in crestere cu 26,8% comparativ cu 2007. Al doilea brand ca vanzari a fost Algozone, care a generat vanzari de 2,6 mil. euro, nivel similar cu cel din 2007.
In top zece al celor mai vandute medicamente din portofoliul Ozone se mai afla si Vitamina C (1,3 mil. euro). Acest brand se afla in portofoliul mai multor producatori din farma.
Potrivit informatiilor existente in piata, actionarii Ozone, oamenii de afaceri Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud, sunt pe ultima suta de metri in ceea ce priveste exit-ul din companie, angajand inca din vara trecuta banca de investitii Rothschild pentru a ii asista. Ozone are actionari comuni cu ai grupului A&D Pharma.