Companii

În plină pandemie, pariul fondurilor de investiţii pe România s-a dublat la peste 1 miliard de euro. Acest nivel record are în spate o tranzacţie gigant - vânzarea operaţiunilor locale ale CEZ către fondul de investiţii Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA)

Luni, 23 noiembrie, a apărut pe piaţă o nouă ediţie a anuarului Top Tranzacţii

Luni, 23 noiembrie, a apărut pe piaţă o nouă ediţie a anuarului Top Tranzacţii

Autor: Cristina Roşca

24.11.2020, 07:00 194

Fondurile de investiţii au pariat anul trecut pe România mai bine de 551 mil. euro, dar în 2020, în plină pandemie, cifrele sunt aşteptate să se dubleze. Piaţa locală a fost anul trecut a treia cea mai importantă destinaţie din regiune pentru fondurile de private equity după Polonia şi Estonia.

În 2020, în plină pande­mie, podiumul ar putea arăta diferit dat fiind că în Ro­mânia s-a semnat vânza­rea operaţiu­ni­lor CEZ către fon­dul de in­vestiţii Macquarie Infra­structure and Real Assets (MIRA), care admi­nis­trează active de 129 mld. dolari la ni­vel global, din care cea mai ma­re parte sunt pro­iec­te de in­fra­struc­tură. Aceas­tă tran­zacţie are singură o va­loa­re ce depăşeşte 1 mld. euro.

Spre comparaţie, fondu­ri­le de investiii au cumpărat anul trecut 39 companii din Ro­mânia pe care au plătit 551 mil. euro, arată cel mai nou raport al Invest Europe-EDC, realizat în parte­ne­riat cu casa de avocatură Gide Loyrette Nouel. Suma este cu aproape 70% mai mare decât în 2018 şi este totodată cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro