Companii

Polonezii de la CCC plătesc 33 de milioane de euro pentru franciza magazinelor din România

Autor: Cristina Roşca

26.01.2018, 00:07 2686

Grupul polonez CCC, care deţine aproape 900 de magazine de încălţă­minte pe 16 pieţe, preia franciza din România. Vânzătorul este grupul Peeraj, unul dintre cei mai mari ju­cători de pe piaţa locală de modă, cu un portofoliu extins de branduri, toate în franciză. Valoarea tranzacţiei dintre CCC şi Peeraj este de 33 de milioane de euro.

Local, brandul era prezent cu 54 de magazine şi afaceri 38 mil. euro în 2016. CCC este al doilea jucător de pe piaţa locală de încălţăminte, după nem­ţii de la Deichmann, ambii jucă­tori fiind activi pe segmentul preţurilor mici.

„Boardul director al CCC a decis să execute una dintre clauzele fără caracter obligatoriu din contract şi să preia compania Shoe Express SRL care operează magazinele CCC din România“, potrivit grupului polonez cu afaceri totale de 1 mld. euro.

Pe de altă parte, grupul Peeraj primeşte dreptul de franciză pentru pieţele din Georgia şi Kazahstan, contractul dintre părţi urmând a fi încheiat în prima jumătate a anului 2018, înainte de finalizarea tranzacţiei.

„Suma totală ce urmează a fi plătită de CCC pentru această tran­zac­ţie a fost setată la 33 de milioane de euro. Această sumă va putea fi ajustată ulterior în funcţie de evoluţia businessului CCC dezvoltat de Peeraj după 1 ianuarie 2018.“ Mai mult, CCC va putea să păstreze 1 milion de euro din suma totală a tranzacţiei în contul produselor pe care CCC le va vinde în Kazahstan şi Georgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO