Companii

Porsche a livrat masini de peste 50 mil. euro in august

12.09.2006, 16:05 10

Porsche Romania, cel mai mare importator de pe piata locala, a livrat in luna august 4.000 de automobile, aceasta fiind cea mai buna luna de la intratea companiei pe piata locala. La un pret mediu de aproximativ 13.000 de euro, valoarea masinilor vandute in august ar putea trece de 50 de milioane de euro.
Porsche Romania, importatorul de pe piata locala al grupului greman Volkswagen, a vandut in primele opt luni ale anului peste 27.000 de masini. Valoarea reprezinta o crestere de aproximativ 50% fata de cele aproximativ 18.500 de automobile livrate de importator in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA).
Oficialii companiei pun cresterea vanzarilor pe seama lansarilor de modele noi, precum Volkswagen Jetta si Passat Variant, Audi A6 Allroad si Q7, Porsche 911 Turbo si Cayman, precum si a noilor versiuni FR (FormulaRacing - cu perfomante dinamice superioare) pentru Seat Altea si Leon.
In urmatoarele luni compania va lansa si modelele noilor Audi TT, Seat Leon Cupra si Skoda Roomster, ceea ce va permite companiei sa atinga un volum al vanzarilor de 38.000 de unitati, potrivit propriilor estimari. Valoarea ar reprezenta o crestere de aproximativ 20% fata de anul precedent.
Anul trecut, Porsche Romania a realizat o cifra de afaceri de 565 de milioane de euro si un profit de aproximativ 48 de milioane de euro.
Cel mai bine vandut model al Porsche Romania in primele sapte luni a fost Skoda Octavia Tour, cu aproape 4.400 de unitati, urmat de alte doua modele Skoda, Fabia (4.300 de unitati) si noua Octavia (aproape 3.600 de unitati).
Cel mai bine vandut model din gama Volkswagen a fost Polo, cu aproape 3.400 de unitati livrate. Modelul de clasa medie Volkswagen Passat a inregistrat in primele opt luni vanzari de 2.500 de unitati, fata de aproape 1.400 in urma cu un an.
Limuzina A6 a fost cel mai bine vandut model al marcii Audi, cu aproape 300 de unitati livrate, in timp ce SUV-ul Q7 a trecut de pragul de 220 de unitati vandute in mai putin de jumatate an.
Si marca sportiva Seat a inregistrat o crestere a vanzarilor in primele opt luni, dupa ce anul trecut reusise sa isi dubleze vanzarile la 2.900 de unitati.
Aproape 2.500 de automobile Seat au fost livrate in primele opt luni ale anului, cel mai cautat fiind modelul Ibiza (peste 1.000 de unitati), urmat de Cordoba (600 de unitati) si noul Leon (aproape 500 de unitati).
In primele opt luni au fost vandute si 52 de autovehicule Porsche, cel mai cautat fiind modelul de teren Cayenne - cu 65% din totalul vanzarilor marcii.
Piata autovehiculelor de import a inregistrat o crestere puternica in ultimii ani, aceasta continuand si in primele luni ale acestui an.
Dupa primele sapte luni ale anului, importurile totale de automobile din Romania ajunsesera la 85.500 de unitati, in crestere cu 30% fata de anul precedent.
Cea mai mare parte dintre acestea (aproape 71.000 de unitati) erau autoturisme.