Companii

Producatorul de vinuri S.E.R.V.E. isi extinde afacerile

12.07.2004, 00:00 28

Producatorul de vinuri S.E.R.V.E. (Societatea Euro Romana de Vinuri de Exceptie), detinut de un investitor francez, a anuntat ca va investi, in urmatorii ani, in facilitatile sale de productie din Romania peste doua milioane de euro. "Avem planificata o suma de 300.000 de euro pe an pentru replantari cu vita de vie. Recent am finalizat investitia la pepiniera proprie", a declarat Guy Tyrel de Poix, proprietarul firmei.
El a aratat ca, in prezent, firma isi asigura in totalitate materialul saditor, la costuri mai mici cu circa 40% fata de cele practicate in Franta. Valoarea totala a investitiilor depaseste 1,5 milioane euro.
Guy Tyrel de Poix spune ca viticultura romaneasca se confrunta cu o productivitate scazuta si imbatrinirea podgoriilor. "Daca plantatiile vor fi refacute intr-un ritm satisfacator, nu cred ca vinurile romanesti vor avea de suferit de pe urma concurentei cu cele din UE", a afirmat Tyrel de Poix.
Infiintata in anul 1994, firma S.E.R.V.E. a fost la inceput doar distribuitor de vinuri romanesti pe piata externa. Ulterior, activitatea a fost extinsa la valorificarea suprafetelor cultivate cu vita de vie si productia de vin. Guy de Poix detine 50 de hectare de vita de vie in Corsica.
Firma administreaza suprafete cu vita de vie in podgorile Dealul Mare, Istria si Minis. Principalele soiuri cultivate sunt Feteasca Neagra, Pinot Noir si Merlot iar una dintre cele mai renumite marci ale sale este Vinul Cavalerului. Circa 80% din productie este vanduta pe piata interna.
stelian.negrea@zf.ro