Companii

Producatorul materialelor de constructii Adeplast ar putea vinde un pachet minoritar

Producatorul materialelor de constructii Adeplast ar putea vinde un pachet minoritar

Compania si-a bugetat pentru anii urmatori investitii de 12 mil. euro in majorarea capacitatilor de productie

27.04.2007, 18:31 77

Compania oradeana Multistar Prod, producatorul materialelor de constructii Adeplast, intentioneaza sa vanda in urmatoarele doua luni circa 49% din actiuni unui fond de investitii pentru a face fata mediului concurential de pe piata de materiale de constructii.
"Mediul concurential solicita raspunsuri concrete la solicitarile pietei, situatie care a determinat o concentrare a capitalului companiei. De aceea, in cursul lunii trecute am preluat intregul pachet de parti sociale, devenind actionar unic, ceea ce va permite, in primul rand, luarea deciziilor strategice in mod rapid", a declarat Marcel Barbut, directorul general al Multistar Prod. Marcel Barbut, care detinea un pachet de 60%, a devenit luna trecuta actionar unic al companiei oradene Multistar Prod, dupa ce a preluat restul de 40% din actiuni. Reprezentantii companiei nu au dorit sa faca publica valoarea tranzactiei.
"Ma astept ca prin atragerea unui fond de investitii sa realizam o infuzie de capital care va permite finantarea programelor investitionale propuse pentru acest an si cel viitor. Apelarea la credite ar fi mult mai costisitoare, iar asocierea cu un partener cu posibilitati financiare ridicate ofera un plus de siguranta financiara", spune Marcel Barbut.
Compania si-a bugetat pentru anii urmatori investitii de 12 milioane de euro in majorarea capacitatilor de productie existente in judetul Bihor, precum si in construirea unei noi fabrici intr-o alta locatie.
"In conditiile cresterii si evolutiei pietei constructiilor se prognozeaza ca segmentul mortarelor uscate va inregistra in urmatorii patru ani o crestere de peste 70%", afirma Barbut.
In acest moment, consumul din Romania de mortare pentru tencuieli este de aproximativ 13 kg/locuitor/an, potrivit reprezentantilor Multistar Prod. Principalii concurenti ai companiei sunt diviziile locale ale companiilor Henkel (Germania) si Baumit (Austria).
Sectorul adezivilor mortarelor uscate a reprezentat anul trecut 9% din totalul segmentului de materiale minerale de constructii, potrivit datelor prezentate de Multistar Prod. "Aceasta crestere are loc intr-un mediu concurential tot mai accentuat, numarul producatorilor de materiale de constructii marindu-se constant prin aparitia unor noi jucatori, odata cu intrarea in Uniunea Europeana.
Studii efectuate de societati specializate indica ca pe piata mortarelor din Romania sunt activi aproximativ 60 de competitori, apreciindu-se ca trei dintre acestia detin aproximativ jumatate din piata", precizeaza Barbut.
Multistar Prod a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul precedent.
Compania a fost infiintata in anul 1994 si este specializata in fabricarea mortarelor, adezivi pentru placaje ceramice, gleturi, sape, pardoseli industriale si mortare mecanizate, produse distribuite sub marca Adeplast.