ZF 24

Profi preia spaţiile a cinci supermarketuri locale din Botoşani. Antreprenorul: Un român nu se poate bate cu reţelele străine

Profi preia spaţiile a cinci supermarketuri locale din...

Autor: Cristina Roşca

30.09.2013, 00:08 630
Retailerul Profi, controlat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors, va închiria cinci supermarketuri deschise sub brandul Pita de un antreprenor din Botoşani şi le va rebrandui după ce va primi acordul Consiliului Concurenţei, dosarul aflându-se în prezent pe masa instituţiei.
 
Profi, prezent pe piaţa locală cu un total de 178 de magazine, va prelua în chirie spaţiile deţinute de antreprenorii locali Florentin şi Adrian Bidaşcă în care aceştia din urmă au deschis magazinele Pita în ultimii nouă ani. Prin acest acord, lanţul de supermarketuri îşi face intrarea pe piaţa din Botoşani.
 
„Spaţiile sunt ale noastre şi le închiriem către Profi. Am luat această decizie după ce au deschis magazine şi Lidl, şi Carrefour, şi Kaufland, toţi în oraş“, spune Florentin Bidaşcă, antreprenorul care controlează 50% din compania Pita, cu afaceri de 27 mil. lei anul trecut, în creştere cu circa 8% faţă de anul anterior. Com­pania, care număra la finalul anului trecut 40 de angajaţi, a terminat 2012 cu un profit de 250.000 de lei. Repre­zentanţii Profi nu au comentat informaţia.
 
Antreprenorul spu­ne că de când au venit tot mai multe reţele străine în Boto­şani vânzările au început să scadă, iar compania a ajuns în situa­ţia de a nu-şi mai acoperi cheltuielile. „Un retailer român nu are forţa financiară să se bată cu ei“, explică Florentin Bidaşcă.
 
„Nu avem forţa să ne batem cu ei“
 
Lanţurile străine au atât forţa financiară pentru a se extinde, cât şi un număr suficient de mare de magazine pentru a putea negocia preţuri mai mici la achiziţii. Aceste avantaje îi pun într-o poziţie avantajoasă în raport cu antreprenorii locali.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro