Companii

Profit de 4,5 milioane de euro la Monitorul Oficial

05.09.2006, 18:05 12

Regia Autonoma Monitorul Oficial, unul dintre primii cinci jucatori de pe piata tipariturilor, a inregistrat in prima jumatate a anului un profit net de aproape 4,5 milioane de euro, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In acelasi timp, cifra de afaceri a crescut cu 10%, pana la 11 milioane de euro.
"A crescut numarul de produse proprii ale editurii: carte legislativa, albume, carte diversa. Numarul de clienti a crescut insa la produsele precum sunt lucrarile publicitare, flayerele si revistele capsate si brosate", a spus directorul general, Liviu Moraru. El pune cresterea pe seama dezvoltarii portofoliului de produse proprii editurii si a cresterii volumului productiei.
Pe langa dezvoltarea segmentului de produse tipografice clasice, regia s-a implicat si in segmente cu o crestere sustinuta precum sectorul publicitar.
Pentru 2006, Moraru estimeaza ca ritmul de crestere din prima parte a anului se va mentine si se va regasi in rezultatele finale, acestea fiind sustinute de proiectele de investitii ce se afla in desfasurare.
Ca intreprinzator de stat integrat, in editura si tipografie, regia isi autofinanteaza activitatea si, implicit, proiectele de investitii sunt realizate din fonduri proprii.
Pe langa activitatea de publicatie oficiala a Guvernului Romaniei si editarea foii oficiale a statului, Monitorul Oficial a diversificat activitatea realizand brosuri tematice in editii bilingve si trilingve ale legislatiei romane.
Piata tipariturilor de reviste, ziare si carte a fost evaluata la aproape 500 de milioane de euro, potrivit estimarilor companiei Imprimeria Nationala.
Unul dintre segmentele cele mai dinamice este reprezentat de brosurile comerciale, pe fondul extinderii retelelor de supermarketuri si alte formate noi de comert.