Companii

Profit net de 1,5 mil. euro pentru Cocor, la sase luni

08.08.2005, 18:51 11

Cocor, compania care detine complexul comercial cu acelasi nume din Bucuresti, a realizat in primul semestru al anului un profit net de 5,4 milioane de lei (1,56 milioane de euro), cu 153% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, majorare propulsata de operatiunile financiare derulate.

Cresterea accelerata a castigului se datoreaza in principal veniturilor financiare, acestea atingand un nivel de 3,3 milioane de lei (0,97 milioane de euro), de 2,4 ori mai mult decat in primele sase luni din 2004, insa sub previziunile bugetului de venituri si cheltuieli.

Compania detine 69,8% din actiunile Comturist, 50% din Neoset, 40,8% din actiunile Euxin Constanta, 87% din Cocor Turism, alaturi de pachete de actiuni la companii cotate pe Bursa, in principal SIF-uri care au contribuit si in ultimii ani la profiturile realizate de companie.

Reducerea cheltuielilor este un alt factor care a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor companiei, in contextul unei scaderi de peste 3% a veniturilor din exploatare. Astfel, cheltuielile operationale au fost de aproximativ 2,7 milioane de lei (783.000 de euro), cu 35% mai mici in primul semestru in comparatie cu cele inregistrate in urma cu un an. Diminuarea cheltuielilor se datoreaza, potrivit companiei, incetarii contractului de asociere cu societatea Cocor Turism. Astfel, Cocor a incetat asocierea pentru operarea complexului Cocor si a unui restaurant si urmeaza ca actionarii sa stabileasca graficul de rambursare pentru sumele intrate in asociere pentru complexul Cocor, de 12,3 milioane de lei (3,6 milioane de euro).

Veniturile din exploatare au fost de 5,7 milioane lei (1,65 milioane de euro) in prima jumatate a anului, iar reducerea acestora cu 3% se explica prin faptul ca moneda nationala s-a intarit in raport cu euro, majoritatea contractelor de inchiriere fiind incheiate in euro.

In 2004, Cocor a realizat un profit net de 1,3 milioane de euro, la venituri totale de 3,8 milioane de euro.

Societatea are un capital social de 12,07 milioane de lei, cei mai importanti actionari fiind SIF Muntenia cu 18,9%, Liviu Ursan - 14,66%, Daniel Stoica - 13,94% si Broadhurst cu 13,32% din actiunile Cocor.

Titlurile Cocor Bucuresti sunt listate pe RASDAQ, iar ultima tranzactie cu actiunile companiei s-a incheiat la un pret de 135 lei/actiune. La aceasta cotatie, valoarea de piata a societatii depaseste 11,8 milioane de euro. marius.anton@zf.ro