Companii

Radu Enache, Continental Hotels: Suntem în buget după primul trimestru, cu o creştere de 10%

Radu Enache, acţionar al lanţului Continental Hotels:
Sunt pe pierderi financiare, avem credite în valoare de 37 milioane de euro, contractate pentru investiţii. Ope­raţional suntem pe profit. Ne-am ajutat singuri pentru a atinge rezultatele bugetate.

Radu Enache, acţionar al lanţului Continental Hotels: Sunt pe pierderi financiare, avem credite în valoare de 37 milioane de euro, contractate pentru investiţii. Ope­raţional suntem pe profit. Ne-am ajutat singuri pentru a atinge rezultatele bugetate.

Autor: Mirabela Tiron

20.05.2014, 00:08 286
Omul de afaceri Radu Enache, acţionar al lanţului Continental Hotels, unul dintre cele mai mari de pe piaţa locală, spune că în primele trei luni rezultatele obţinute sunt în linie cu ce s-a bugetat, respectiv în creştere cu 10%, avans care a fost prognozat pe tot anul.
 
„Ne-am ajutat singuri pentru a atinge rezultatele bugetate“, a spus Radu Enache, care controlează lanţul hotelier. El administrează aproape 2.000 de camere în 14 hoteluri din ţară.
 
Datele Institutului Naţional de Statistică arată că în primul trimestru s-a înregistrat o creştere economică de 3,8%, cea mai mare din Uniunea Europeană. Omul de afaceri spune că acest avans al economiei la nivel statistic nu s-a simţit la nivelul pieţei, deşi lanţul hotelier pe care îl conduce şi-a majorat afacerile.
 
Anul trecut, compania Continental Hotels a raportat o cifră de afaceri de 89 de milioane de lei (20 milioane de euro) şi pierderi de 18,2 milioane de lei (4,1 milioane de euri), la 782 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, faţă de afaceri de 87 milioane de lei (19,8 mil. euro) şi pierderi de 15,7 mil. lei (3,6 mil. euro) în anul anterior. Anul 2013 este de altfel al cincilea an când lanţul hotelier finalizează cu pierderi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro