Companii

Real ar putea deschide un hipermarket la Obor

Real ar putea deschide un hipermarket la Obor

Real a intrat pe piata bucuresteana anul trecut si in acest an mai deschide un magazin in Berceni

25.03.2008, 18:51 51

Bucur Obor, societatea care detine centrul comercial Obor din Capitala, ofera spre inchiriere un spatiu cu o suprafata de peste 4.000 de metri patrati, printre firmele interesate aflandu-se operatorul de hipermarketuri real,- Romania.
"Suntem in discutii cu mai multe firme pentru inchirierea spatiului, printre care se numara real,- si Global Aliment. Spatiul va fi inchiriat cel mai probabil pentru o perioada de minim cinci ani, pentru ca o firma care deschide acolo are nevoie sa-si recupereze investitia", a declarat ieri Sorin Burlacu, directorul comercial al Bucur Obor.
Oficialii firmei au mentionat ca pentru aceasta suprafata chiria va fi de aproape doua milioane de euro pe an. Complexul Obor are o suprafata de vanzare de aproximativ 25.000 de metri patrati.
Real, parte a Metro Group, a intrat pe piata din Capitala anul trecut, unde vrea sa se extinda cu formatul de hipermarket deschis non-stop. In acest an, retailerul are programata deschiderea celui de-al doilea magazin in Bucuresti, in cartierul Berceni. Real are un contract incheiat cu dezvoltatorul mall-ului Cotroceni Park, proiect a carui inaugurare este planificata pentru anul viitor. Reprezentantii Real au declarat anterior ca reteaua vrea sa deschida 4 magazine in Bucuresti pana la finele lui 2009.
Bucur Obor mai inchiriaza, la subsolul centrului comercial, un spatiu de vanzare de 3.200 de metri patrati, cu 47,6 euro pe luna, pe metrul patrat, si un spatiu de depozitare de 850 de metri patrati pentru 14,28 euro pe luna pentru un metru patrat. Tarifele includ TVA.
Bucur Obor a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,62 milioane de euro (4,38 milioane de euro), in crestere cu aproape 32% fata de 2006.
Cel mai mare actionar al firmei este Laurentiu Postovaru, care detine 28,68% din capitalul social. Alti actionari sunt Gelu Manea - 16,05%, Broadhurst Investments - 9,68% si Amadeus Group - 5,76%. Firma este listata la Bursa de Valori Bucuresti, pe piata Rasdaq.