Companii

Real ramane sub 1 mld. euro in acest an

28.10.2009, 23:17 54

Reprezentantii operatorului de hipermarketuri Real, detinut degrupul Metro, estimeaza vanzari de 50-60 de milioane de euro in2010 pentru magazinul care se deschide astazi in centrul comercialAFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall de pe piata locala.

Grupul german a investit 23,4 milioane de euro in acesthipermarket, al 22-lea magazin al retelei, si a angajat 450 deoameni.

"Vanzarile pentru aceasta unitate, anul viitor, sunt estimatela 50-60 de milioane de euro, in functie de numarul de clienti pecare ii va atrage mallul. Intre timp trebuie sa incercam sadezvoltam marcile proprii, care au ajuns acum la 5% din cifra deafaceri", a declarat Jean Marc Givert, membru al boardului deconducere si director de dezvoltare al Real International.

Compania, care va mai inaugura pana la finalul anului douamagazine in Timisoara, respectiv Ploiesti, estimeaza ca pragul devanzari de un miliard de euro nu va fi atins in 2009. Anul trecut,Real Hypermarket a raportat o cifra de afaceri 700 de milioane deeuro si pierderi de 55 mil. euro.

"Anul acesta nu este posibil, si cred ca nici anul viitor, saajungem la vanzari de un miliard de euro in Romania. Totul depindede extinderea retelei, de numarul de magazine noi pe care boardulva decide sa le construim si de modul in care inainteaza economialocala, dar si cea mondiala", a mai spus Jean Marc Givert.

El a adaugat ca in 2009 compania ar putea inregistra incontinuare pierderi.

"Nu stiu inca daca vom avea profit, dar anul viitor esteposibil. Deocamdata suntem in linia planului de afaceri construitpe cinci ani. Ca toate companiile din piata, am inregistrat unimpact negativ in vanzari din cauza situatiei economice, dar vremsa continuam expansiunea."

Givert a asigurat interimatul la conducerea Real Romania timp detrei luni, dupa ce Tjeerd Jegen a plecat in luna iulie la un altretailer, in Asia. La jumatatea lunii octombrie Real l-a numit cadirector pe Michel Lamot, care a detinut anterior functia dedirector de achizitii produse nealimentare in Polonia.

Reprezentantii retailerului au declarat ca in 2010 intentioneazasa deschida 2-3 magazine in Bucuresti, primul fiind cel de peplatforma Policolor.

"La Policolor situatia este mai complexa pentru ca acolo vomavea Metro, Real si birourile companiei. Deocamdata construimstructura de rezistenta, iar inaugurarea este programata pentruprimavara lui 2010. Depinde insa si de conditiile meteo", a spusGivert.

180 de magazine se deschid astazi

AFI Palace Cotroceni, cel mai mare mall din Bucuresti, cusuprafata de 215.000 de metri patrati din care 80.000 inchiriabili,se deschide astazi si se va afla intr-o perioada de "soft opening"pana in 10 noiembrie, cand va avea loc evenimentul oficial delansare a proiectului.

Reprezentantii mallului au declarat ca mallul are un grad deocupare de 95% si cuprinde 215 magazine functionale. 180 demagazine se deschid astazi, urmand ca pana la evenimentul delansare sa se deschida treptat si celelalte unitati.Cristina Stoian