Retail&Agrobusiness

Antreprenorul polonez Krzysztof Pawinski, fondatorul Maspex, la a treia tranzacţie pe piaţa locală

Antreprenorul polonez Krzysztof Pawinski, fondatorul...

Autor: Dana Ciriperu

14.08.2015, 00:08 1222

Maspex, o companie con­­struită în anii ’90 în Po­lonia de un grup de şase antreprenori prin­tre care se numără şi Krzysztof Pawinski, preşedinte al consiliului de administraţie al grupului, şi-a trecut ieri în portofoliu a treia tran­zacţie din România prin preluarea Rio Bucovina. Polonezii au ajuns la afaceri de aproape un miliard de euro prin 18 achiziţii în Polonia şi în regiune.

„Pe piaţa apelor minerale nu am fost prezenţi până acum, iar aceasta este o categorie care se află în creştere. Bran­dul Bucovina va creşte semnificativ com­petitivitatea noastră şi va consolida po­ziţia companiei pe piaţa româ­neas­că“, a spus Krzysztof Pawinski, preşe­din­tele consiliului de adminstraţie al grupului Maspex Wadowice.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Tranzacţia include achiziţio­na­rea celor trei facilităţi de producţie ale Rio Bucovina din Vatra Dornei, Timi­şoara şi Giurgiu şi a bran­dului Buco­vina. Compania este contro­lată, potrivit da­telor de la Registrul Co­merţului, de o firmă înregistrată în Bulgaria, dar al cărei nume a fost legat de sirianul Omar Hayssam şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 152 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 10%, un profit de 7 mil. lei şi un număr mediu de 612 angajaţi.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro