Retail&Agrobusiness

Doi foşti corporatişti au investit într-o prăjitorie de cafea şi estimează 1 milion de lei

Doi foşti corporatişti au investit într-o prăjitorie...

Autor: Cristina Rosca

08.02.2016, 00:06 3826
Andrei Bolocan (33 de ani) şi soţia sa Laura Bolocan (31 de ani) au lansat anul trecut primul lor proiect antre­pre­norial, o prăjitorie de cafea şi un maga­zin online spe­ci­alizat în vânzarea de cafea şi ceai. Acum, când au ajuns să prăjească 600 de kilo­grame de cafea lunar, cei doi vor să in­vestească în creşterea capacităţii de producţie şi în deschiderea unui coffee-shop.
 
„Am lansat oficial businessul la 1 iunie 2015, însă am început să pregătesc acest proiect încă de la începutul anului. Am făcut business-case-ul, am cumpărat prăjitorul, am făcut cursuri de prăjire, degustare şi pregătire a cafelei“, povesteşte Andrei Bolocan. El a lucrat încă din facultate în industria IT, iar din 2006 lucrează pentru Ericsson. „În ultimi cinci ani am ocupat mai multe poziţii de management“, spune el. Ultima a fost aceea de head of pro­curement services. Recent însă a decis să renunţe la jobul din corporaţie pentru a se dedica propriului proiect antre­prenorial. Soţia sa, Laura Bolocan a lucrat în departamentul de marketing al retailerului electroIT Domo. Com­pania se confruntă cu probleme serioase în ultima problemă, închizând magazinele fizice şi păstrând doar operaţiunile online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO