Retail&Agrobusiness

Familia şefului grupului Alcedo exploatează 650 de hectare în Deveselu. „Avem capacitatea să lucrăm o suprafaţă dublă“

Vicenţiu Cremeneanu (46 de ani) este de profesie inginer agronom şi a intrat în grupul Alcedo în 1997 şi a preluat funcţia de preşedinte din 2014.

Vicenţiu Cremeneanu (46 de ani) este de profesie inginer agronom şi a intrat în grupul Alcedo în 1997 şi a preluat funcţia de preşedinte din 2014.

Autor: Ioan Dornescu

01.10.2015, 00:05 1381
Vicenţiu Cremeneanu, preşedintele grupului Alcedo, exploatează alături de alţi membri din familia sa o fermă agricolă de aproximativ 660 de hectare în comuna Deveselu, judeţul Olt, unde cultivă grâu, floarea-soarelui, porumb, mazăre, rapiţă, lucernă şi alte plante furajere.
 
În ciuda unei producţii mai slabe, din cauza secetei, businessul este unul pro­fitabil şi va genera un rulaj de 750-800 de mii de euro în acest an din cultivarea terenurilor, fără subvenţii.
 
„În ciuda secetei şi a producţiei mai mici, cu procente cuprinse între 10% şi 30%, în funcţie de culturi, considerăm că acest an agricol a fost unul bun, mai puţin din punctul de vedere al preţurilor, care depind de cerere şi ofertă. Nivelul producţiei a fost peste cheltuieli, iar activitatea a generat profit“, spune Cremeneanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO