Retail&Agrobusiness

Rekkers a ajuns la finanţări de 76 de milioane de euro aduse în patru ani la Agricover

Rekkers a ajuns la finanţări de 76 de milioane de euro...

Autor: Gabriel Razi

21.04.2015, 00:06 538
Grupul agricol a luat 22 de milioane de euro de la EximBank după ce a mai luat 15,5 milioane de euro de la aceeaşi instituţie în 2013.
 
Agricover Credit IFN, divizia de creditare a grupului controlat de Jabar Kanani, a cumulat finanţări de 76 milioane de euro obţinute de pe piaţa locală şi externă în ultimii patru ani de când la conducerea instituţiei financiare non-bancare a fost adus bancherul olan­dez Robert Rekkers, arată anunţurile publice ale companiei din acest interval.
 
Olandezul a venit la Agricover în vara anului 2012 atunci când divizia de creditare avea o expunere sub 100 milioane de euro în agricultură.
 
Acum divizia de creditare a Agricover a ajuns la 136 milioane de euro trimise în fermele locale sub formă de credite. Bugetul pentru acest an prevede o creştere suplimentară de 15%.
 
Agricover a anunţat ieri semnarea unui acord de finanţare de 22 milioane de euro de la EximBank. Agricover Credit a mai luat 15,5 milioane de euro de la aceeaşi instituţie în 2013.
 
„Agricultura rămâne un domeniu strategic care oferă oportunităţi impor­tante pentru dezvoltarea de afaceri soli­de, iar parteneriatul cu Agricover Cre­dit ne-a permis să ne implicăm în sus­ţi­nerea acestora prin finanţarea indirectă a peste 400 de fermieri locali“, a spus Traian Halalai, pre­şedintele EximBank.
 
Divizia de creditare a Agricover îşi finanţează operaţiunile prin obţinerea de lichidităţi atât din fonduri proprii cât şi bani din băncile locale şi contracte de cre­ditare cu finanţatori externi. „Sun­tem interesaţi să jucăm un rol activ şi în finanţarea proiectelor europene“, a declarat Robert Rekkers, şeful Agri­cover Credit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO