Retail&Agrobusiness

Fabrica de dulciuri Ülker din Popeşti-Leordeni nu scapă de pierderi

Ulker este unul dintre puţinii jucători mari din domeniul dulciurilor la nivel internaţional care au o unitate de producţie în România

Ulker este unul dintre puţinii jucători mari din domeniul dulciurilor la nivel internaţional care au o unitate de producţie în România

Autor: Mădălina Dediu Panaete

23.06.2014, 00:05 1413
Compania şi-a dublat cifra de afaceri faţă de 2008, la 13 milioane de euro.
 
Eurex Alimentare, compania prin care producătorul turc de dulciuri Ulker operează o fabrică în localitatea Popeşti- Le­ordeni, judeţul Ilfov, a raportat anul trecut o pierdere netă de 12,5 milioane de lei (2,8 mil. euro), în creştere cu 18% comparativ cu anul precedent, acesta fiind al şaselea an con­secutiv fără câştiguri pentru companie, arată o analiză a ZF pe baza datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
Grupul turc deţine o unitate de producţie în România, cea din Popeşti-Leordeni inaugurată în 2006 în urma unei investiţii de 23 milioane de dolari, conform datelor de la acea vreme. Din 2008, de când există rezultatele financiare ale companiilor pe site-ul Ministerului de Finanţe, compania Eurex Alimentare nu a reuşit să intre pe profit. Singurul an în care producătorul a fost aproape de profit a fost 2009, când a avut pierderi de 750.000 de lei.
 
Anul trecut însă afacerile companiei au avansat cu 50%, până la 57 milioane de lei (circa 13 mil. euro), iar faţă de 2008 rulajele companiei aproape că s-au dublat. În 2008, Eurex Alimentare raporta o cifră de afaceri de 31 milioane de lei.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro