Companii

Retailerii s-au înghesuit în sectorul 6, unde au deschis o treime din hipermarketurile din Bucureşti

Retailerii s-au înghesuit în sectorul 6, unde au...

Autor: Cristina Roşca

15.02.2016, 00:07 1835

Bucureştiul a atras în ultimii 15 ani investiţii de circa 350-450 de mi­l. euro în deschiderea a 33 de hiper­mar­ke­turi sub patru bran­duri, res­pectiv Kaufland, Auchan, Cora şi Car­refour. Alte trei magazine pe su­pra­faţă mare sunt în prezent în construcţie.

Din totalul celor 33 de magazine exis­tente pe acest format, o treime sunt deschise în sectorul 6 al Capi­ta­lei, care găzduieşte cartierele dor­mi­tor Militari, Crângaşi şi Drumul Tabe­rei. De altfel, aici a fost deschis şi pri­­mul hipermarkert din România, de către Carrefour în 2001.

„În sectorul 6 retailerii s-au în­ghe­suit pentru că au existat mai multe plat­­­forme industriale disponibile, iar te­­renurile au fost mai ieftine decât în sec­­torul unu. Mai mult, în zonă sunt trei cartiere dormitor im­por­tante, res­pec­tiv Militari, Drumul Ta­­berei şi Crân­gaşi, iar infrastructura şi nivelul de trai sunt mai bune decât în sectorul cinci“, spune Daniel Mo­ca­­nu, di­rec­to­rul general şi acţio­na­rul Daas, unul dintre cei mai importanţi fur­­ni­zori de echipamente pentru re­tail şi HoReCa.

La polul opus se află sectoarele 1 (con­siderat a fi „casa“ românilor cu ve­nituri peste medie) şi 5 (unul dintre cele mai sărace, cuprinzând cartiere pre­­cum Ferentari sau Rahova), cu trei magazine fiecare. Kaufland va des­­chide însă un magazin în cartierul Fe­­ren­tari, urmând a duce numărul de hiper­­marketuri din sectorul 5 la patru.

„Zona de nord-vest (sectorul 1) se dezvoltă din toate punctele de vedere şi va atrage şi magazine de tip hiper­market. Este deja o destinaţie pentru pro­iecte rezidenţiale, iar infrastrucura „me­troul - se dezvoltă, astfel că vor veni şi proiectele de retail“, mai spune Oana Iliescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO