Companii

Reţeaua Regina Maria a preluat Centrul Medical Helios din Craiova

Reţeaua Regina Maria a preluat Centrul Medical Helios...

Autor: Roxana Rosu

21.04.2016, 12:33 5959

Centrul Medical Helios a fost fondat în anul 1999 şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 800.000 euro. Helios oferă o serie de specialităţi medicale ambulatorii, printre care ortopedie, fizioterapie, nutriţie, ginecologie, oftalmologie, neurologie, ORL, pediatrie, cardiologie. De asemenea, centrul oferă servicii de spitalizare de zi şi continuă, dispunând de propriul bloc operator.

„Continuăm seria de achiziţii importante, demarate încă de la începutul anului, cu preluarea Centrului Medical Helios, numărul 1 ca notorietate din Craiova, conform studiilor de piaţă. Nu ne uităm la volume, ci la <<dealuri>> strategice, care ne consolidează poziţia de lider într-o anumită regiune sau poziţia de lider pe zona de calitate. Cum în Craiova avem deja o policlinică deschisă în urmă cu 2 ani, care merge foarte bine, prin preluarea Helios, ne consolidăm poziţia în judeţul Dolj. Pentru noi a contat faptul că fondatorii Helios au pus bazele unui centru medical puternic, care a contribuit la dezvoltarea sistemului medical pe plan local şi a ridicat standardele de calitate din zonă”, a declarat Fady Chreih, Directorul General al Reţelei de sănătate Regina Maria.

Reţeaua va deschide în acest an în cadrul clinicii preluate un centru performant de imagistică, în urma unei investiţii de un milion euro.

”De la înfiinţare şi până în prezent, am căutat să ne dezvoltăm în permanenţă şi să răspundem nevoilor pacienţilor noştri, adăugând mereu noi servicii. Intrarea în Reţeaua REGINA MARIA a venit ca un pas firesc în evoluţia Helios – un pas care ne va susţine în dezvoltarea ulterioară a clinicii noastre şi care va aduce atât medicilor, cât şi pacienţilor noştri experienţa şi oportunităţile unei reţele naţionale. REGINA MARIA înseamnă facilitarea accesului pacienţilor craioveni la specialişti din alte oraşe, implicit, la second opinion, iar pentru medici – un sistem de colaborare şi training care va susţine un nivel înalt de performanţă medicală.”, afirmă Angela Cameniţă, director general al Centrului Medical Helios.

În această tranzacţie, părţile au fost asistate de Bondoc şi Asociaţii (legal) şi Ernst&Young (financial) – pentru Regina Maria şi de Tumbăr Cega Popa (legal) pentru Helios.

Regina Maria a preluat în acest an şi Spitalul Ponderas din Bucureşti şi a anunţat dezvoltarea unui spital generalist cu servicii integrate din Cluj, cea mai mare investiţie a reţelei din afara Bucureştiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO