Companii

Şeful Nestlé: Avem nevoie de micii comercianţi

Hervé de Froment

Hervé de Froment

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.12.2013, 20:45 1496

Hervé de Froment, managerul care conduce de la începutul anului operaţiunile de peste 160 de milioane de euro ale Nestlé de pe plan local, spune că un comerţ sănătos are nevoie şi de micile magazine de cartier unde produse precum napolitanele sau pliculeţele de cafea solubilă se vând mai bine decât în retailul modern.

„Am observat că aceas­tă trecere de la comerţul modern la cel tra­di­ţional este cea mai rapidă din Europa de Est. Şi trebuie să ne adaptăm oferta de produse (...), să ajutăm comerţul tra­di­ţio­nal să crească pentru că avem nevoie de el“, a spus Hervé de Fro­ment.

Doar în acest an retailerii moderni au deschis peste 250 de maga­zine şi au trecut de 1.250 de unităţi

în România, cu o cotă de piaţă de 50% în comerţ, respectiv 8 miliarde de euro.

Micii antreprenori au catalogat expansiunea lanţurilor străine ca un „fenomen bolnăvicios“ în retail.

Pentru Nestlé Ro­mânia, vânzările totale se împart în mod egal între comerţul modern sau tradiţional, dar Hervé de Froment spune că sunt produse care se vând în cea mai mare parte în comerţul tradiţional precum napolitanele JOE şi cafeaua la pliculeţe Nes­café şi altele cum sunt hrana pentru animale, cerealele pentru mic dejun şi produsele pentru bebeluşi, unde pon­derea în vânzări poate ajunge la 85% în comerţul modern.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO