Companii

Producătorul Tuborg confirmă revenirea lui Shachar Shaine la conducerea companiei

La începutul lui 2011 Shachar Shaine îi preda mandatul lui Hezy Ovadia într-o conferinţă de presă. Din ianuarie 2016 Shaine ia din nou prim-planul în businessul local al Tuborg.Mediafax Foto

La începutul lui 2011 Shachar Shaine îi preda mandatul lui Hezy Ovadia într-o conferinţă de presă. Din ianuarie 2016 Shaine ia din nou prim-planul în businessul local al Tuborg.Mediafax Foto

Autor: Mădălina Dediu Panaete

03.02.2016, 00:04 1195

UPDATE: ZF a publicat în ediţia scrisă de astăzi revenirea lui Shachar Shaine la conducerea companiei

Shachar Shaine, executivul care a condus United Romanian Breweries Bereprod (URBB)  - producătorul local al Tuborg şi Carlsberg - în perioada 2004-2010, a revenit la începutul anului în funcţia de preşedinte al producătorului, conform unor surse din piaţă.

Shaine îl înlocuieşte pe Hezy Ovadia, executivul care a stat la cârma companiei în ultimii cinci ani şi care şi-a terminat mandatul în luna decembrie.

Shachar Shaine, 47 de ani, s-a ocupat în ultimii ani de proiecte personale de business, intrând în 2012 în acţionariatul procesatorului de carne Integra, care de anul trecut însă se confruntă cu insolvenţa. Shaine a preluat Integra alături de Amir Krenzia, unul dintre fondatorii grupului Alka, prin intermediul fondului de investiţii HKD Industries din Cipru, în care cei doi deţineau acţiuni alături de alte companii străine, conform datelor de la acea vreme.

De origine israeliană, Shachar Shaine a venit prima dată în România în 1999. În 2004, atunci când a preluat conducerea URBB, compania avea o cifră de afaceri de 48,4 milioane de euro şi 254 de angajaţi. După mandatul lui, compania a ajuns la o cifră de afaceri de 81 mil. euro şi peste 800 de salariaţi. De asemenea, în perioada 2004 -2010, URBB a intrat şi pe piaţa apelor minerale şi pe cea a sucurilor. În plus, cu şase luni înainte de a pleca de la Tuborg, Shaine şi-a luat şi cetăţenia română.

Anul trecut, producătorul Tuborg a avut o cifră de afaceri de circa 276 milioane de lei (62 milioane de euro), cu plus 10% faţă de anul precedent, conform datelor furnizate anterior de Hezy Ovadia. În plus, executivul spunea pentru ZF că speră ca URBB să termine anul 2015 pe profit.