Companii

Un fost sef Pfizer construieste echipa locala a Amgen, un colos farmaceutic american

Un fost sef Pfizer construieste echipa locala a Amgen, un colos farmaceutic american
10.02.2010, 23:10 178

Regis Lhomme (foto), cel care a condus in perioada 2000-2006filiala locala a celui mai mare producator de medicamente din lume,Pfizer, a revenit in Romania si a preluat conducerea localaproducatorului american de medicamente bazate pe biotehnologie,Amgen.

Potrivit reprezentantilor Amgen, grup cu afaceri de 14 mld.dolari, Lhomme a revenit in Romania in octombrie 2009 pentru a punebazele sucursalei locale si a recrutat in ultimele patru luni 30 deangajati specializati in domeniul farmaceutic.

"Astazi avem 30 de oameni, iar la final de an vom ajunge la 50de angajati. Avem un mare numar de doctori si de farmacisti cuexperienta, dintre care o parte au lucrat la alte companii deprofil. Am avut multe aplicatii pentru posturile noastre", a spusLhomme.

Intrarea Amgen pe piata locala printr-un birou a fost realizatadupa ce timp de aproximativ 3 ani distributia medicamentelorproduse de compania americana a fost realizata prin distribuitorulde medicamente Mediplus, detinut de A&D Pharma.

"Vom continua acum sa lucram si cu partenerii nostri anteriori.Romania este o piata importanta, cu potential, atat pentru studiistiintifice, cat si pentru vanzari", a explicat Rolf Hoffman,vicepresedintele Amgen International Commercial Operations.Planurile de dezvoltare ale Amgen Romania presupun lansarea a treimedicamente noi, hematologice, oncologice si nefrologice. Dupalansarea din cursul acestui an compania va fi prezenta pe piatafarma locala cu 7 medicamente dezvoltate pe baza de biotehnologie.Aceasta este de fapt cea mai noua ramura din medicina.

Amgen urmareste extinderea testelor clinice in 130 de centremedicale pana la finalul anului, teste ce vor include mai mult de750 de pacienti.

Regis Lhomme se afla la una dintre putinele iesiri in fatapresei, desi a stat in Romania sapte ani in perioada in care acondus Pfizer, companie pe care a lasat-o la o cota de piata de5,9%, aproape la acelasi nivel cu cel din 2008.