Companii

Un start-up pe zi: A trecut de la marketingul electrocasnicelor Philips la o afacere cu produse tradiţionale

Un start-up pe zi: A trecut de la marketingul...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.12.2013, 18:29 967
Alina Bragagiu, 27 de ani, din judeţul Buzău, a investit peste 500.000 de lei (circa 120.000 de euro) în 2011 într-o unitate de producţie a unor alimente tradiţionale precum cârnaţi, afumături sau pastramă şi într-un magazin unde vinde aceste produse în oraşul Buzău. Ideea acestei afaceri i-a venit tinerei încă de pe vremea studenţiei.
 
„Primeam pachet de acasă, ca orice student, iar colegii mei bucureşteni se bucurau că în ziua de Crăciun puneam pe masă babic sârbesc, cârnaţi de tip Pleşcoi şi muşchiuleţ trimis de mama. Uşor-uşor am început să observ câtă atenţie şi câtă investiţie există pentru mâncatul sănătos şi tradiţional“, îşi aminteşte Alina Bragagiu, care este absolventă a unei facultăţi de marketing şi management şi a unui master în mana­ge­ment strategic.
 
Timp de patru ani, înainte să devină antre­pre­noare, a lucrat în departa­mentul de mar­keting al Philips Ro­mânia, subsidiara locală a producătorului olan­dez de echipamente elec­tronice şi electro­cas­nice Philips. În 2011 a pus bazele societăţii Bunătăţi Tradiţionale SRL-D (societate cu răspundere limitată - debutant), firmă care operează atât o secţie de fabricare a produselor din carne, cât şi un magazin situat în Buzău.
 
„Produsele din carne le realizăm noi, iar câteva borcănele de dulceaţă le luăm de la un furnizor.“

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.