Companii

VÃ¥nzarile de mobila Berloni au crescut cu 50%

15.06.2005, 18:40 62

Omnitech Trading, care distribuie mobilierul Berloni, a anuntat o crestere de 50% a cifrei de afaceri anul trecut, påna la 7,54 de milioane de euro.

a??Nu ne-am propus sa ne majoram cota de piata in urmatorii trei ani, dar vom inregistra o crestere in ceea ce priveste vånzarile. Pentru 2005 previzionam o crestere de 25% a cifrei de afaceria??, a declarat Roxana Vaduva, director de marketing la Omnitech.

Mobilierul Berloni este realizat exclusiv in fabricile din Pesaro, Italia, dar reprezentantii companiei au declarat ca nu exclud punerea bazelor unei unitati de productie in Romånia.

Mobilierul Berloni este disponibil in cele doua showroom-uri din Bucuresti si Constanta ale Omnitech Trading. Investitia in showroom-ul Berloni din Bucuresti, inaugurat in decembrie 2003, in suprafata de 600 mp s-a ridicat la 1,6 milioane de euro. In cele 26 interioare ale showroom-ului, sunt prezente solutii de amenjare pentru bucatarii, dormitoare, livinguri si camere de copii.

a??Mobilierul nostru se adreseaza clientilor intre 35-45 de ani, educati, cu venituri peste medie. Nu avem o estimare a cotei de piata pe care o detinem cu Berloni in Romånia. Ceea ce putem spune este ca ponderea mobilierului premium in total piata mobilier este extrem de mica, de circa 5%. Noi credem ca acest procent va creste o data cu schimbarea comportamentului de cumparare al consumatorilor romånia??, a afirmat Vaduva.

Numarul showroom-urilor de mobila de lux din Capitala a crescut mult in ultimii ani, printre competitori fiind Orion Design, Rovere Mobili sau Poltrona Frau.

Pe långa Berloni, Omnitech Trading reprezinta pe piata romåneasca interesele a peste 20 de producatori internationali, printre care: Marazzi (ceramica si obiecte sanitare), Gisowatt si Comet (echipamente pentru curatenie), Andrew''s Ties (cravate si accesorii), Pfaff (masini de cusut industriale), Tremix (utilaje pentru constructii) si diversi producatori de echipamente IT.

Directorul de marketing al Omnitech a declarat ca vor lansa in curånd in Bucuresti Il Bagno, un magazin specializat de obiecte sanitare si mobilier de baie ale unor producatori italieni precum: Marazzi, Berloni Bagno, Regia, Hatria, Mamoli, Paini. a??Vom investi circa 90.000 de euro in acest nou tip de magazina??, a precizat Roxana Vaduva.

a??O data cu intrarea in UE, se va intåmpla si in industria mobilei ceea ce se va intåmpla in general pe piata romåneasca, vor intra companii straine de valoare (cum este IKEA spre exemplu, care va aduce schimbari majore in piata, cel putin ca volum) si singurele companii romånesti care vor rezista concurentei vor fi cele care au deja un fundament economico-financiar solid si o organizare pe masuraa??, a mai spus Vaduva. lavinia.marin@zf.ro