Companii

Vanzari in crestere cu 30% pentru Euroclinic in trimestrul I

06.05.2010, 23:08 21

Euroclinic Hospital & Medical Centers, care opereaza unspital si mai multe clinici private in Capitala, a inregistrat inprimele trei luni ale acestui an o crestere a afacerilor de 30% (inlei) in linie cu bugetul pentru intregul an.

"Cresterea de 30% vine din pacientii noi pe unitatile existente.Daca luam in calcul si clinicile nou deschise, avansul ar fi depeste 50%. Suntem in bugetul pentru intregul an si pe profitoperational. Suntem acolo unde ne-am dorit", a spus Catalin Popa,CEO al Euroclinic Hospital & Medical Centers.

In 2009, compania a avut o cifra de afaceri de 7,7 mil. euro,nivel situat putin peste estimarile initiale, iar pentru anulacesta compania a bugetat afaceri de 10 mil. euro. In acesteconditii, cifra de afaceri din primele trei luni ar fi de circa 2,5mil. euro, potrivit estimarilor ZF.

Cresterea cifrei de afaceri a Euroclinic se inscrie tendinteigenerale din piata serviciilor medicale private care nu a datinapoi in pofida crizei. Si alti operatori s-au mentinut pe plus.MedLife, spre exemplu, a incheiat cu afaceri de aproape optmilioane de euro, in crestere cu circa 20% fata de aceeasi perioadaa anului trecut. Centrul Medical Unirea (CMU), controlat de fondulde investitii Advent International, a inregistrat in primultrimestru o cifra de afaceri de 4,7 mil. euro, in crestere cu 37%(in euro).

Euroclinic are in vedere investitii in doua noi clinici anulacesta, dupa ce in 2009 a inaugurat alte noi unitati, in PiataMuncii si Pipera.

In 2009, Euroclinic a avut peste 50.000 de pacienti unici, iardintre acestia 35% au fost asigurati. In 2008, 28% dintre pacientierau asigurati. Din punctul de vedere al veniturilor, persoaneleasigurate generau circa 1%. Doua dintre specialitati genereazacumulat 70% din venituri, obstetrica si chirurgia.

"Avem doua proiecte in desfasurare. Nu ne gandim la un altspital. S-ar crea mult prea multe paturi la privat in Bucuresti",mai spune Popa.

Pe piata serviciilor medicale private, de peste 400 mil. euroanul acesta, Euroclinic concureaza cu MedLife, Medicover, CentrulMedical Unirea, Sanador, Medsana, Gral, Romar.