Companii

Vânzările de seifuri cresc pentru că oamenii caută un refugiu - VIDEO

Autor: Mirabela Tiron

26.08.2011, 00:08 1268

În contextul turbulenţelor de pe pieţe, cererea pentru seifuri a crescut cu 15% de la începutul anului, oamenii au început să se uite mai mult la seifuri ca la o metodă de a-şi proteja bunurile de valoare (bani, bijuterii, documente).

"Vânzările au evoluat într-un trend pozitiv. De la începutul anului până în prezent am avut o creştere cu 15% a vânzărilor de seifuri, pe fondul neîncrederii în sistemul bancar şi al nevoii de a proteja bunurile", susţine Ionuţ Vlăs­ceanu, directorul de vânzări al HCS Romtrade, care activează pe piaţa loca­lă din 1991.

Compania care vinde seifuri atât către persoane fizice, cât şi către persoane juridice, de la firme din domeniul hotelier la cele din domeniul bancar, este controlată de Mihai Paraşcan.

HCS Romtrade, distribuitoare de seifuri austriece Rottner-Tresor pe pia­ţa locală, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 2,5 mil. lei (590.000 de euro) şi un profit de 481.000 de lei (119.000 de euro), la un număr de 15 angajaţi.

Pe această piaţă mai activează companiile Astra, Tech Safes şi altele.

Date legate de valoarea pieţei locale de seifuri nu există, însă se vorbeşte despre o piaţă aflată într-o fază incipientă de dezvoltare, pe care nu activează foarte mulţi jucători.