Companii

Ziarul Financiar lansează prima ediţie a Top 100 companii antreprenoriale româneşti

Anuarul va apărea în format print vineri 10 mai. Top 100 companii antreprenoriale are şi o variantă e-paper.

Anuarul va apărea în format print vineri 10 mai. Top 100 companii antreprenoriale are şi o variantă e-paper.

Autor: Dana Ciriperu

08.05.2024, 00:05 704

Ziarul Financiar lansează vineri 10 mai prima ediţie a unui catalog dedicat exclusiv businessului antreprenorial românesc, cel care a pornit de la zero în anii 1990 şi a ajuns astăzi lider de piaţă în multe sectoare din economie, râvnit de marile fonduri de investiţii şi mai ales dispus şi disponibil să susţină la rândul lui alţi antreprenori la început de drum.

Astăzi, antreprenorii români şi-au creat holdinguri, au trecut la achiziţii, preiau prin intermediul unor fonduri de investiţii pachete de acţiuni în IMM-uri româneşti, investesc în România banii pe care îi câştigă din primele lor firme, create în mare parte în primul deceniu de capitalism.De ce un astfel de top? Pentru că numărul firmelor antreprenoriale cu afaceri de cel puţin 1 mld. lei a crescut de patru ori în numai un deceniu.

Pentru că businessul antreprenorial românesc începe să facă paşi de extindere în afara graniţelor, pentru că avem antreprenori care îşi construiesc cu pricepere „moştenirea“, pentru că avem zeci de branduri create de la zero care au în spate antreprenori locali. Şi pentru zeci de alte motive pe care vă invităm să le descoperiţi din cele 100 de pagini ale primei ediţii a anuarului Top 100 companii antreprenoriale.

Deschidem un nou drum. Depinde doar de antreprenorii României ca el să devină curând o autostradă. Dana Ciriperu

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO