Constructii & Imobiliare

Cu cât se vinde un hotel în Budapesta: Starwood Capital cumpără Sofitel în urma unei tranzacţii de 75 mil. euro

Cu cât se vinde un hotel în Budapesta: Starwood Capital...

Autor: Cristina Bellu

27.11.2017, 13:36 158

Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, a semnat acordul de vânzare a Sofitel Budapest Chain Bridge cu Starwood Capital Group, preţul de achiziţie al hotelului fiind stabilit pentru 75 mil. euro.

Hotelul de lux va continua să funcţioneze sub brandul "Sofitel" marcă a Orbis, în cadrul unui acord de management pe termen lung, încheiat pentru o perioadă iniţială de 30 de ani şi va fi supus unui plan extins de restaurare şi renovare.

"Acest proiect deschide un parteneriat pentru o potenţială cooperare în viitor. În conformitate cu strategia de portofoliu a Orbis Hotel Group, scopul tranzacţiei de vânzare şi management al Sofitel Budapest Chain Bridge este acela de a obţine finanţare pentru a continua dezvoltarea în regiune şi a maximiza rentabilitatea capitalului investit, consolidând creşterea noastră durabilă", a spus Gilles Clavie, Preşedinte şi CEO al Orbis Hotel Group.

La rândul său, Keith Evans, Vicepreşedinte pentru hotelurile europene la Starwood Capital Group se declară încântat “de achiziţia acestui hotel european iconic pe o piată hotelieră cu o cerere în creştere, cât şi de colaborarea cu AccorHotels şi Orbis pentru această tranzacţie.”

Sofitel Budapest Chain Bridge este parte a brandului autentic de lux al AccorHotels, care imbină cultura locală şi arta franceză “de vivre” pentru a crea momente magnifice pentru călătorii internaţionali în căutarea unei experienţe elegante unice.

Oferind vederi spectaculoase asupra renumitului Chain Bridge şi o locaţie excelentă la malul Dunării, în centrul oraşului, cu un spa de lux cu piscină şi saună, restaurant cu bucătărie deschisă şi un bar elegant, cât şi camere de ultimă generaţie, Sofitel Budapest este o adresă iconică în inima Budapestei.