Constructii & Imobiliare

O echipă de avocaţi şi consultanţi financiari de la Reff & Asociaţii şi Deloitte România a asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar belgian WDP

Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal şi liderul practicii de drept imobiliar

Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal şi liderul practicii de drept imobiliar

Autor: Cristina Bellu

19.04.2024, 11:33 142

O echipă multidisciplinară formată din avocaţi din cadrul Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal şi din consultanţi financiari şi fiscali din cadrul Deloitte România a asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu şi fondul de investiţii imobiliare ARA Europe, în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spaţii industriale-logistice din România, având un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătraţi.

Tranzacţia a fost semnată în noiembrie 2023 şi finalizată recent, în urma obţinerii aprobărilor din partea Consiliului Concurenţei.

Echipa Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal a fost implicată în acest proiect dintr-un stadiu incipient şi a oferit asistenţă juridică prin realizarea unui proces integrat de due diligence cu scopul vânzării platformei Expo Market Doraly şi prin organizarea documentelor necesare în vederea efectuării unei analize similare de către un potenţial cumpărător. De asemenea, echipa Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentaţiei iniţiale şi structurarea tranzacţiei, precum şi în negocierea documentaţiei contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât şi în etapa finalizării tranzacţiei.

Aceasta a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener şi liderul practicii de drept imobiliar, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, şi Maria Niţulescu, Managing Associate.

Din cadrul Deloitte România, la succesul proiectului au contribuit experţii în consultanţă financiară Dragoş Cruceru, Director, Georgiana Teodorescu, Manager, şi Ruxandra Vasile, Senior Associate, precum şi specialiştii în fiscalitate Alexandra Smedoiu, Partener, şi Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager.

„Proiectul Expo Market Doraly, care a făcut obiectul acestei tranzacţii, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri comerciale de profil de pe piaţă. Diversitatea componentelor care alcătuiesc acest proiect - numărul ridicat de pavilioane şi terenuri, portofoliul chiriaşilor, echipa de management - a generat un grad ridicat de complexitate juridică în structurarea tranzacţiei în conformitate cu cerinţele clientului, structură care a trecut prin mai multe modificări pe parcursul anilor, inclusiv survenite în contextul pandemiei din anul 2020 şi, ulterior, în urma schimbărilor contextului geopolitic din România.”, explică Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociaţii Î Deloitte Legal şi liderul practicii de drept imobiliar.

Platforma Expo Market Doraly reprezintă unul dintre primele parcuri comerciale en-gros, cash & carry şi logistic urban din România, cu o suprafaţă de aproximativ 110.000 mp şi un total de 37 de pavilioane, având un portofoliu de peste 400 de chiriaşi din diverse sectoare comerciale. Proiectul a fost iniţiat de Gheorghe Iaciu şi, ulterior, extins prin participarea unui fond de investiţii imobiliare reprezentat de ARA Europe.

Prin această achiziţie, WDP, care este activ în România în domeniile industrial şi logistic, intră şi pe segmentul wholesale. După preluare, Gheorghe Iaciu şi actuala echipă de management a Expo Market Doraly vor continua să gestioneze proiectul, împreună cu noul proprietar, care se va ocupa de administrarea activelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO