Constructii & Imobiliare

Oasis Development demarează construcţia unui parc de retail în Oradea

Oasis Development demarează construcţia unui parc de...

Autor: Cristina Bellu

12.10.2016, 12:41 529

Finanţarea proiectului se va face din surse proprii, termenul de finalizare al primei faze fiind prevăzut pentru luna martie 2017, când va fi livrată o suprafaţă comercială de 10.000 mp.Cea de-a doua fază a proiectului va cuprinde încă 5.000 mp şi va fi finalizată în ultimul trimestru al anului viitor.

"Atunci când am ales Oradea pentru dezvoltarea proiectului Prima Shops am ţinut cont de nivelul ratei şomajului, respectiv 3,6%, unul dintre cele mai mici din ţară, de venitul pe cap de locuitor, care este peste media naţională, precum şi de faptul că aici este un important centru universitar, cu 3.000 de absolvenţi anual. În acelaşi timp, parcurile industriale create au atras atât locuri de muncă, cât şi noi investiţii. Toate aceste elemente indică un apetit bun pentru consum şi o cerere de spaţii moderne de comerţ", a declarat Kurt Wagner, acţionar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Potrivit reprezentanţilor Oasis Development, compania de consultanţă imobiliară Colliers International a fost desemnată să se ocupe de procesul de închiriere al spaţiilor comerciale.

"Ne dorim să aducem un mix interesant pentru piaţa din Oradea, respectiv modă, frumuseţe, articole de încălţăminte şi articole sportive, librărie şi papetărie, electronice şi electrocasnice, precum şi produse destinate copiilor. În urma discuţiilor cu potenţialli chiriaşi, suntem convinşi că vom avea un grad de închiriere de 100% la deschidere şi sperăm să aducem şi branduri noi în Oradea", spune Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul companiei.

Oasis Retail & Development Consulting are la activ peste 70 de proiecte finalizate pe o suprafaţă de 1,5 milioane de mp de teren.

Acţionarii companiei, Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner au o experienţă de 20 de ani în domeniu, fiind implicaţi in dezvoltarea de retail atât pe piaţa locală, cât şi în Europa Centrală şi de Est (Austria, Ungaria, Cehia şi Slovacia).

Oasis Retail & Development Consulting dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops şi Family Center.