Eveniment

Alegerile anticipate par să prindă contur. Raluca Turcan confirmă că PNL nu îşi va vota propriul Guvern: Nu este o formulă pe care să o iubim

Alegerile anticipate par să prindă contur. Raluca...

Autor: Laura Buciu

08.02.2020, 13:50 617

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că liberalii vor merge în Parlament şi nu vor vota propriul Guvern, forţând, astfel, alegerile anticipate. „Nu este o procedură pe care să o iubim, ci dictată de textul Constituţiei”, recunoaşte Turcan.

Întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, ce va face PNL la votul de învestire a Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan a spus că liberalii se vor abţine de la vot.

„PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toţi parlamentarii dar se va abţine la votul pentru învestirea unui nou cabinet. (...) PNL este primul care trebuie să respecte textul Constituţiei. Dacă aceasta este varianta constituţională de demarare a alegerilor anticipate, atunci noi trebuie să luăm act de ea şi să o punem în practică. Această procedură la care noi intenţionăm să apelăm este o procedură pe care dorim să o explicăm foarte bine şi ale cărei rezultate oamenii le aşteaptă. (...) Dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă pentru a ajunge la anticipate, sunt sigură că poate fi clarificată şi explicată, iar rezultatele sunt cele care contează”, a spus Turcan.

Întrebată, în continuare, dacă i se pare o situaţie normală pentru democraţie, aceea ca Guvernul propus de PNL să nu fie susţinut în Parlament de PNL, Turcan a spus că nu este „o formulă pe care să o iubim”.

„Aş spune că textul Constituţiei te forţează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci dictată de textul Constituţiei”, a mai spus Raluca Turcan.

Potrivit politicianului, decizia anticipatelor a fost luată din cauza faptului că în prezent PNL are în Parlament 20%, iar PSD 45%, însă de la ultimele alegeri parlamentare la termen situaţia în opţiunile electoratului s-au inversat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO