Eveniment

Basescu, primul client Duster. „Drumul nu a fost bun. Voi recomanda SUV-ul si coloanei oficiale”

Basescu, primul client Duster. „Drumul nu a fost bun. Voi recomanda SUV-ul si coloanei oficiale”
08.04.2010, 23:08 27

Presedintele Traian Basescu a intrat ieri in posesia SUV-uluiDuster construit la comanda de catre Automobile Dacia, devenindprimul client al modelului, cu doua saptamani inainte de incepereacomercializarii oficiale.

La preluarea automobilului, Basescu a mentionat ca drumul panala uzina nu a fost intr-o stare buna, iar SUV-ul il va conduce inspecial iarna, pe drumuri grele sau la munte.

El a adaugat ca in continuare va conduce si Logan-ul din flotaadministratiei prezidentiale.

"Intotdeauna am recomandat Dacia. Conduc Logan de doi ani si nuam avut nicio problema. Incurajez toti romanii sa cumpere Duster sivoi recomanda specialistilor sa analizeze Duster cand se va faceinlocuirea parcului de masini oficiale", a spus Basescu.

In cadrul parcului se regasesc in prezent modele Jeep GrandCherokee in valoare de peste 40.000 de euro, alaturi de modele BMWSeria 3, Seria 5 si Mercedes-Benz.

Modelul achizitionat de presedinte are o echipare de top, unpret de 17.220 de euro cu toate taxele incluse si are instalatamotorizarea 1,5 Dci de 110 CP si tractiune integrala. Masina estefabricata la comanda, in gama nefiind disponibila culoarea "rougefeu" pentru Duster, ci doar pentru Logan si Sandero.

"Asa mi-a fost inspiratia. Cand am fost intrebat de culoare,stiam culorile pe care le vor scoate si am vrut una care nu era inlinia de fabricatie", a spus Basescu. Duster-ul respecta normele depoluare Euro 5, pentru care nu se plateste taxa de poluare,airbag-uri frontale si laterale pentru locurile din fata, sistem decontrol al stabilitatii si ESP, tapiterie de piele

neagra, pachet "Look" cu geamuri fumurii, faruri cu tenta sielemente cromate.

Presedintele a primit cheile automobilului de la directorulgeneral al Dacia, Jér'me

Olive, si de la vicepresedintele companiei, Constantin Stroe,care i-a inmanat si cateva tuburi de vopsea pentru retusareazgarieturilor.