Eveniment

Bucurestenii vor plati impozite mai mari

03.11.2006, 19:04 23

Municipalitatea va majora cu 15% impozitele pe casele si terenurile bucurestenilor, incepand cu anul 2007, detinatorii mai multor proprietati urmand sa plateasca impozite majorate cu 15 pana la 100% pentru fiecare imobil pe care il are in plus fata de adresa din buletin.
Majoritatea bucurestenilor proprietari ai unei locuinte sau ai unei suprafete de teren vor plati un impozit mai mare cu 15% fata de 2006.
Potrivit finantistilor municipali, nivelul impozitelor pe cladiri si terenuri, pentru persoanele fizice, a fost majorat cu 7% si a fost actualizat cu 8%, coeficient de inflatie (3% diferenta de inflatie pe anul 2005 si aproximativ 5% coeficientul de inflatie prognozat de Institutul National de Statistica pentru anul 2006).
Bucurestenii care vor achita impozitele pana la data de 31 martie nu vor suporta majorarea de 7% stabilita pentru anul 2007, acestia urmand sa plateasca impozitul idexat cu rata inflatiei.
Impozitul pe cladiri si terenuri este diferentiat in Bucuresti in functie de zona in care este amplasata constructia sau terenul, vechimea sau materialele din care este construit imobilul.
Proprietarii de masini din Capitala ar putea plati impozite mult mai mari, din 2007, acestea putand ajunge sa fie sporite chiar si de 23 de ori fata de cele actuale, in cazul masinilor de lux, cu motoare puternice, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi dezbatut de consilierii municipali, in noiembrie.
Noile valori ale impozitelor pe cladiri si terenuri vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007. Consilierii municipali vor aproba insa noile valori ale impozitelor si taxelor locale in luna noiembrie, imediat dupa aparitia normelor de aplicare a Hotararii de Guvern aprobata la data de 26 octombrie 2006, nepublicata inca in Monitorul Oficial.