Eveniment

Cea mai temută armă din lume se află în România: MQ-9 Reaper, drona care a fost folosită pentru asasinarea generalului iranian Quasem Soleimani, este la Câmpia Turzii urmând să fie testată de către soldaţii români

Cea mai temută armă din lume se află în România:...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

18.02.2020, 19:11 784

Cea mai temută armă din lume e în România, drona MQ-9 Reaper, care a fost folosită de americani la asasinarea generalului iranian Quasem Soleimani, este la Câmpia Turzii şi va fi testată de soldaţii români într-un exerciţiu comun al NATO.

Avionul de luptă fără pilot, cea mai temută armă din lume, a ajuns la baza aeriană din Câmpia Turzii şi va fi testat şi de soldaţii noştri într-un exerciţiu comun al NATO.

Drona caută şi atacă ţinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire.

Cea de la Cluj, însă, e echipată doar pentru misiuni de recunoaştere şi supraveghere.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerberg, a vorbit, la baza aeriană de la Câmpia Turzii, despre importanţa parteneriatului româno-american în faţa ameninţării crescânde a Rusiei.

„De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”, a spus Zuckerberg.

În cadrul evenimentului la care a fost prezent ambasadorul SUA a fost organizată expoziţia statică ce a inclus tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum şi aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.

În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exerciţiului româno-american DACIAN REAPER-20, exerciţiu organizat şi planificat în cursul anului 2019.

Militarii americani prezenţi fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care îşi îndeplineşte misiunile de informaţii, supraveghere şi cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, şi aparţine 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO