Eveniment

Cum se circula in Capitala pe perioada summitului NATO

Cum se circula in Capitala pe perioada summitului NATO

Click pentru detalii

27.03.2008, 17:33 17

Cei peste 900 de politisti detasati din tara in Capitala pentru summit si-au inceput ieri misiunea, in toate intersectiile aflate pe traseul oficial fiind prezente echipaje ale Politiei Rutiere.
Potrivit Comandamentului National pentru Securitate al Summit-ului NATO, circulatia in Bucuresti va fi restrictionata pe anumite artere principale, de la Aeroportul International "Henri Coanda" si pana la Palatul Parlamentului fiind delimitat un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale. Pe sos. Kiseleff intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf va fi interzisa circulatia autovehiculelor pe segmentul central. De asemenea, va fi inchisa circulatia in perimetrul Palatul Parlamentului respectiv str. Izvor, Calea 13 Septembrie intre sos. Panduri si B-dul Libertatii, B-dul Unirii intre b-dul I.C.Bratianu si Piata Constitutiei si pe
B-dul Libertatii. Lista completa a restrictiilor de circulatie si a rutelor ocolitoare este prezentata in tabelul alaturat.
Autoritatile au pregatit pentru sambata simularea, realizarii culoarului unic urmanda sa amplaseze balizele si celelalte indicatoare rutiere care vor ramane dispuse pe carosabil. In aceeasi perioada, mijloacele de transport in comun care traverseaza zonele de securitate instituite pe perioada summitului vor circula pe trasee modificate. Astfel, vor fi deviate troleibuzele 79, 86, 85, 90, 91, 92, 61, 69 si 70. De asemenea, vor circula pe trasee modificate autobuzele liniilor 122, 137, 268, 126, 168, 226, 368, 136, 300, 301, 335, 385, 783, 122, 137, 268, 336 si 601.
In ceea ce priveste metroul, acesta va circula normal in conditiile in care autoritatile nu au cerut suplimentarea trenurilor, desi Metrorex poate pune la dispozitia calatorilor cate doua trenuri in plus pe fiecare magistrala.
"Avem prevazute trenuri suplimentare, cate doua pentru fiecare magistrala, dar le vom scoate in trafic la cerere, pana acum neprimind o astfel de solicitare", a declarat ieri directorul Metrorex, Gabriel Mocanu, citat de Mediafax El a adaugat ca intervalele de succesiune a trenurilor nu se vor schimba, iar traficul se va desfasura normal daca autoritatile nu vor solicita suplimentarea trenurilor. "Circulam normal, mai ales ca unele institutii se inchid in perioada summitului", a precizat Mocanu. Directorul Metrorex a mai spus ca personalul care va lucra in timpul summitului a fost instruit in ceea ce priveste masurile de securitate.
Informatii suplimentare despre restrictiile de trafic, cele pietonale si de parcare din Capitala pot fi obtinute gratuit la telefoanele 0800.80.62.86 sau 6286 (cifre care corespund tastelor cu literele NATO), informatii RATB - 9391 sau pe www.summitbucharest.ro.

BUCURESTI 2-4 aprilie

Restrictii de circulatie
Pentru deplasarea coloanelor oficiale de la Aeroportul International Henri Coanda la Palatul Parlamentului va fi delimitat un culoar unic.
Pe sos. Bucuresti-Ploiesti, de la aeroport pana la Piata Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia autovehiculelor va fi permisa, in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri.
Pe sos. Kiseleff intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf va fi interzisa circulatia autovehiculelor pe segmentul central.
Va fi inchisa circulatia pe sos. Kiseleff intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare, pe Calea Victoriei pana la Podul Natiunile Unite si pe B-dul Natiunile Unite.
Va fi inchisa circulatia in perimetrul Palatul Parlamentului respectiv str. Izvor, Calea 13 Septembrie intre sos. Panduri si B-dul Libertatii, B-dul Unirii intre B-dul I.C.Bratianu si Piata Constitutiei si pe B-dul Libertatii.
Tot acest traseu, incepand de la Aeroportul Henri Coanda pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar in urmatoarele puncte: sos. Bucuresti - Ploiesti- B-dul Aerogarii, Arcul de Triumf, sos. Kiseleff- str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei-B-dul Dacia, Calea Victoriei- B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei- Pod Natiunile Unite.
In 2 aprilie se va interzice circulatia pe B-dul Regina Elisabeta, B-dul Eroii Sanitari si in perimetrul Palatului Cotroceni respectiv Sos. Cotroceni, intre Pod Cotroceni si Piata Leu, Str. Dr.Gheorghe Marinescu, B-dul Geniului pe sensul dinspre sos. Panduri catre Piata Leu. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la P-ta Operei si la intersectia B-dul Eroilor - B-dul Eroii Sanitari.

Rute ocolitoare
Traseul DN1, sos. Bucuresti - Ploiesti, se poate ocoli prin: sos. Bucuresti-Targoviste, pe traseul Mogosoaia, Buftea, DJ 101 prin Corbeanca pana la Balotesti si apoi pe sos. Bucuresti - Ploiesti.
DN1 A - Bucuresti - Ploiesti, prin Buftea, sau
DN71 - Bucuresti - Targoviste - DN171 - Fieni - Moroieni - Sinaia.
Segmentul de pe sos. Kiseleff intre Arcul de Triumf si Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei, B-dul Natiunile Unite pana la Palatul Parlamentului poate fi evitat pe: B-dul Maresal Prezan, Piata Charles de Gaulle, B-dul Aviatorilor, Piata Victoriei, B-dul Lascar Catargiu, Piata Romana, B-dul G-ral Magheru, B-dul Nicolae Balcescu, Piata 21 Decembrie 1989, B-dul I. C. Bratianu, Piata Unirii.
B-dul Maresal Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Grivitei sau Calea Giulesti, ori B-dul Marasti, Str. Alexandru Constantinescu, B-dul Ion Mihalache.
Perimetrul Palatului Parlamentului se poate evita prin Calea 13 Septembrie, Bd. Tudor Vladimirescu, Bd. Regina Maria, Piata Unirii, sau Sos. Progresului, Sos. Viilor, Str. Dr. C. Istrati, Bd. Marasesti.