Eveniment

Datoriile Faur fata de Electrica si Distrigaz, transformate in actiuni

08.12.2004, 00:00 26

Actionarii platformei industriale Faur au aprobat  conversia in actiuni a datoriilor fata de distribuitorii de energie electrica si gaze ai companiei, Electrica Muntenia Sud si, respectiv Distrigaz Sud. Valoarea creantelor detinute de filiala  Electrica era de 0,7 milioane de euro, in timp ce datoriile fata de Distrigaz se ridicau la 0,3 milioane de euro.
Actionarii Faur au amanat pentru o data ulterioara aprobarea conversiei in actiuni a datoriilor fata de RADET.
Reprezentantii companiei nu au fost diponibili in cursul zilei de ieri pentru a oferi comentarii suplimentare.
Platforma Faur a fost cumparata anul trecut de la stat de un grup de patru investitori, format din companiile Laminate Bucuresti, Relco  Bucuresti,  Rafinaria Astra Romana  Ploiesti si Begacom  Timisoara. Electrica Muntenia Sud se afla in prezent in proces de privatizare. Distrigaz Sud a fost achizitionata in cursul acestui an de Gaz de France.
Compania estimeaza realizarea in acest an a unei cifre de afaceri de 12,8 milioane de euro. in scadere  fata de anul trecut, cand vanzarile s-au ridicat la peste 13 milioane euro.
Actiunile Faur sunt listate la Bursa de Valori in categoria titlurilor necotate. La ultimul pret, de 20.000 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei este de peste 5 milioane de euro.