Eveniment

EasyJet se extinde in Europa de Est

15.07.2004, 00:00 17



EasyJet, compania aeriana britanica cu costuri reduse, isi va mari prezenta in Europa de Est prin adaugarea primelor doua destinatii din Polonia si a inmultirii rutelor spre Budapesta, informeaza Financial Times.
Transportatorii aerieni cu costuri reduse se grabesc sa beneficieze de oportunitatile deschise in Europa Centrala si de Est prin largirea UE cu 10 noi state, pe data de 1 mai.
Cativa transportatori din Europa de Est au lansat de asemenea astfel de servicii. Liderul acestei regiuni este compania SkyEurope Airlines cu sediul central in Bratislava si cu unul secundar in Budapesta, care efectueaza deja zboruri spre 18 destinatii din 12 tari.
Aceasta este urmata de Wizz Air, care a inceput sa opereze in mai, iar in prezent efectueaza zboruri dinspre doua baze din Katowice, Polonia respectiv Budapesta spre 10 destinatii vest europene.
EasyJet a anuntat marti ca va adauga sase noi rute spre Europa de Est, de la sfarsitul lui octombrie, inclusiv Varsovia si Cracovia spre London Luton.
Va mai deschide o ruta intre ultima baza din Germania, Dortmund si Cracovia, cat si zboruri intre Budapesta si Bristol respectiv Geneva.
Mai inainte EasyJet isi limitase operatiunile la Praga, dar in mai a lansat rutele London Stansted - Ljubljana si London Luton - Budapesta.
De la sfarsitul lui octombrie compania va deschide sapte rute spre Budapesta si sase spre Praga. Se estimeaza ca volumul pasagerilor inspre si dinspre regiune va depasi 2 milioane pentru urmatoarele 12 luni.
Se asteapta ca majorarea rapida a capacitatii zonei sa determine micsorarea semnificativa a preturilor la bilete. Competitori sunt atat fostele firme de stat cat si companiile tinere care se lupta pentru cota de piata.