Eveniment

Escaladare nucleară: Iranul a avertizat Israelul că îşi va revizui poziţia nucleară dacă instalaţiile sale atomice vor fi ameninţate

Escaladare nucleară: Iranul a avertizat Israelul că...

Autor: Ştefan Stan

19.04.2024, 12:13 253

Iranul a avertizat Israelul că este posibil să îşi revizuiască poziţia nucleară dacă instalaţiile sale atomice vor fi ameninţate, în timp ce tensiunile cresc după atacul cu drone şi rachete al republicii islamice asupra Israelului din weekend, scrie FT. 

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au declarat joi că Teheranul ar putea "reconsidera" politica sa nucleară, despre care a insistat mult timp că este pur paşnică, dar despre care puterile occidentale spun că a pus-o în pragul de a deveni un stat armat.

Avertismentul a fost lansat în momentul în care SUA şi Marea Britanie au anunţat noi sancţiuni asupra programului de drone al Iranului, ca răspuns la atacul de sâmbătă asupra Israelului.

"Reconsiderând doctrina şi politicile nucleare ale Republicii Islamice Iran . . este probabilă şi imaginabilă, dacă falsul regim sionist ameninţă să atace centrele nucleare ale ţării noastre", a declarat generalul-maior Ahmad Haq Talab, care supraveghează securitatea instalaţiilor nucleare iraniene.

Comentariile sale au fost publicate în agenţia semi-oficială de ştiri Tasnim, care este afiliată la Gardienii Revoluţiei, cea mai puternică forţă militară iraniană.

Cei din linia dură a regimului au ameninţat anterior că, în perioadele de tensiuni sporite cu Occidentul, Iranul s-ar putea retrage din tratatul de neproliferare, care reglementează instalaţiile nucleare ale ţărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO