Eveniment

Flamingo: afacerile la noua luni cu 26% mai mari in euro

11.11.2005, 20:21 12

Producatorul si distribuitorul de echipamente electronice si IT&C Flamingo International, prima companie de IT romaneasca listata la Bursa a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere cu 26% a cifrei de afaceri pana la nivelul de 47 de milioane de euro.

"In primele noua luni din 2005, Flamingo a vandut cu 26% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, acest progres fiind realizat pe fondul unei piete mai scazute comparativ cu asteptarile. Printre factorii care au contribuit la aceste conditii de piata se numara atat recentele restrictii de creditare impuse de BNR, care au afectat un segment semnificativ din vanzarile in rate, precum si scaderea dorintei de cumparare, ca urmare a inundatiilor", se arata in raportul trimestrial al companiei.

Profitul operational inainte de amortizare al Flamingo (EBITDA) s-a majorat de peste doua ori in primele trei trimestre ale anului comparativ cu perioada similara a lui 2004, ajungand la 0,93 milioane de euro. In ceea ce priveste profitul net al companiei, acesta s-a cifrat la 20.000 de euro, comparativ cu o pierdere de 221.000 de euro in primele noua luni ale anului trecut.

"In primele noua luni ale anului 2005, activitatea de retail Flamingo a cunoscut o dezvoltare in patru directii distincte: consolidarea magazinelor Flamingo traditionale, dezvoltarea unui nou concept de magazine, Future Shop, incorporarea a cat mai multor francize in lantul de retail si dezvoltarea de magazine in afara tarii (deschiderea primelor magazine Flamingo in Serbia si Bulgaria)", se mai precizeaza in raportul transmis de companie catre Bursa de Valori.

Numarul magazinelor Flamingo traditionale a ajuns in 2005 la 89, suprafata totala a acestora fiind de 13.400 de metri patrati. Tot in 2005, Flamingo a deschis 10 magazine Future Shop, specializate in comercializarea produselor de mobilitate, precum terminale GSM, notebook-uri sau foto-video digitale, precum si 7 magazine in Serbia si Bulgaria.

Flamingo a anuntat in octombrie ca intentioneaza sa-si consolideze afacerile prin achizitia unor competitori din domeniul retailului IT, atat pe plan local, cat si in regiunea balcanica. Banii necesari punerii in aplicare a acestei strategii vor proveni din suma stransa in urma listarii la bursa, care s-a ridicat la circa 12,4 milioane de euro.

Titlurile Flamingo au inchis sedinta de ieri la pretul de 0,439 lei/actiune. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 63,2 milioane de euro.