Eveniment

Iahturile si masinile au adus cele mai mari vanzari la Luxury Show

Iahturile si masinile au adus cele mai mari vanzari la Luxury Show

La eveniment au participat peste 200 de companii

11.12.2007, 20:10 26

Valoarea achizitiilor de la targul de bunuri de lux, desfasurat week-end-ul trecut la complexul expozitional Romexpo din Capitala, se ridica la aproximativ 13,5 milioane de euro, vanzari de 2,7 ori mai mari fata de editia de anul trecut, cand s-au ridicat la 5 mil. euro.
Distribuitorii de ambarcatiuni au reusit ca in cele patru zile de expozitie sa vanda sapte unitati a caror valoare totala se ridica la 8,5 milioane de euro.
Astfel, Unicomp, importator pentru marci de prestigiu din domeniul nautic, a gasit cumparator pentru cel mai scump iacht expus in cadrul targului - Princess 43, in valoare de un milion de euro. Restul ambarcatiunilor au fost comercializate de firma Neptun Yacht Romania, care a vandut patru Azimut 43, al carui pret se ridica la 860.000 de euro, un Azimut 39 (600.000 de euro) si un Azimut 75 de 3,5 mil. euro, care nu a fost expus, dar a fost achizitionat pe baza catalogului de prezentare.
Pe locul al doilea in topul achizitiilor s-au plasat masinile de lux care au inregistrat vanzari de aproximativ 3,4 milioane de euro, suma la care au contribuit un Maybach, al carui pret se ridica la 480.000 de euro, un Bentley Azuro in valoare de 450.000 de euro si un Mercedes CL FAB Design, cu pulbere de aur in vopsea, al carui pret se ridica la 280.000 de euro.
In ceea ce priveste bijuteriile, acestea au inregistrat vanzari in valoare de peste un milion de euro. Cele mai mari vanzari le-a inregistrat creatoarea Oana Mizil, cu un colier cu safire si diamante de 980.000 de euro si alte bijuterii de 14.000 de euro.
Din colectia de bijuterii Heidi Klum Mouawad s-au vandut produse in valoare de 11.000 de euro, Royal Diamonds a avut vanzari in valoare de 5.000 de euro, iar de la brandul Adorri s-au cumparat inele, cercei si coliere de 30.000 de euro.
La categoria decoratiuni, mobilier si sanitare, compania Orion Design, care aduce in Romania branduri precum Moroso, Flexform-Mood, Wittmann, Presotto, Del Tongo, a inregistrat vanzari de 100.000 de euro.
Compania Italian Style Import Export din Sibiu, care produce mobilier de arta in serie limitata si mobila la comanda din lemn masiv din nuc si cires, detinatoarea marcii "Minuzzo Mobili D'Arte", a vandut o piesa de mobilier (garnitura de lemn) in valoare de 36.000 de euro.
Compania Beta Pools Trading, una dintre cele 18 reprezentante din Europa ale Beta Handelsges, unicul distribuitor Artesian Spas, a vandut in valoare de 125.000 de euro, respectiv cinci spa-uri a cate 25.000 de euro bucata.
Potrivit datelor organizatorilor, toate produsele achizitionate la targ au intrat in "portofoliile" unor oameni de afaceri romani.
Peste 200 de companii din industria auto, a mobilei, producatori de bijuterii sau comercianti de iahturi au expus in cadrul targului Luxury Show, care s-a desfasurat in perioada 6-9 decembrie la centrul expozitional Romexpo, produse cu o valoare de peste 60 de milioane de euro.
Aflat la a doua editie, Luxury Show este organizat de Euroexpo, companie specializata in servicii de organizare si productie de evenimente speciale, si Romexpo.